Čelnici Serije A najavili promjenu za 27. kolo zbog Ukrajine: Zabrinuti smo i želimo mir

.
Nogometni savez Italije (FIGC) potvrdio je da će sve utakmice u državi narednog vikenda početi s pet minuta zakašnjenja kako bi se skrenula pažnja na rusku agresiju na Ukrajinu

Ratne strahote u Ukrajini ozbiljno su se odrazile i na sport pa tako sankcije Rusima stižu iz svih krajeva svijeta.

Čelnici Serije A pronašli su način kako da skrenu pažnju na to da je vrijeme za prestanak sukoba u Ukrajini. Sve utakmice 27. kola počet će pet minuta kasnije.

"Italijanski nogomet zauzima stavove jedinstva i mira. Ovo je poruka koju Nogometni savez Italije želi poslati u ovom kompleksnom trenutku za međunarodni mir. Odlučili smo da odgodimo početke utakmica za pet minuta", navodi se u saopćenju Nogometnog saveza Italije.

Prvi čovjek italijanskog nogometa Gabriele Gravina rekao je da politici nije mjesto u sportu, ali da je potrebno zalagati se za mir u svijetu.

"Sport nije povezan s politikom, ali mi želimo mir. Mnogo smo zabrinuti zbog dešavanja posljednjih sati", rekao je Gravina.

Podsjetimo, 27. kolo Serije A počinje večeras, a na rasporedu su vrlo bitni i zanimljivi susreti u kojima se sastaju Milan i Udinese, te Genoa i Inter.