Čelzi ponudio 100 miliona eura za Kjezu

chelsea
Njemački "Bild" je obznanio da je na Alijanc stadion u Torinu stigla primamljiva ponuda sa osam nula, ali da Federiko Kjeza neće sjesti u avion za London

 

Za dva dana Juventus je dva puta rekao “ne” za transfer Federiko Kjeze (Federico Chiesa). Zvanična ponuda minhenskog Bajerna teška 80.000.000 eura glatko je odbijena. Dostavljeni papir zaduženi za pregovore u torinskom klubu zgužvali su i bacili u kantu, a dan kasnije Čelzijeva je provučena kroz mašinu za sječenje papira.

Sačekali su londonski Plavci da vide šta nude Bavarci. Bili su u izvidnici i brzo reagovali. Vjerovali su na Stamford Bridžu da će 100.000.000 eura biti dovoljno da im čelnici Juventusa pruže ruku i upakuju novopečenog evropskog prvaka Kjezu. No, prevarili su se. Juventus ne želi ni da čuje za transfer.

Njemački "Bild" je obznanio da je na Alijanc stadion u Torinu stigla primamljiva ponuda sa osam nula, ali da Federiko Kjeza neće sjesti u avion za London. Kristalno je jasno ljudima u Torinu da ako žele do velikih ostvarenja i povratka na prijesto u Italiji, da ne smiju ostati bez brzonogog krila.

Još otkako je kao Kjeza debitovao u aprilu 2017. godine, baš protiv Juventusa, najave njegovog velikog transfera nisu zaobišle nijedan prijelazni rok. Glasine o interesovanju najboljih evropskih klubova pristizale bi iz svih krajeva Evrope, ali je Italijan ostao u Firenci i duže nego što se očekivalo. Ipak, Fiorentina je na kraju popustila i prepustila ga "Staroj dami".

Juventus je do sada platio samo 10.000.000 eura za dvije pozajmice Kjeze, a potom će na ljeto 2022. godine italijanski velikan otkupiti krilnog fudbalera od Fjorentine za 40.000.00 eura. Otkup je obavezan, a Viola će kroz lako ostvarive bonuse prihodovati još 10.000.000 eura, pa bi maksimalna visina transfera mogla da iznosi 60.000.000 eura.

Federiko Kjeza postao je jedan od glavnih igrača u Juventusu odmah po dolasku u klub. A "Stara dama" planira da i u nadolazećem periodu gradi igru oko Kjeze i da Italijan dobije još više prostora kako bi se razmahao i ispunio pun potencijal. Stoga ne čudi što "Stara dama" nije željela da olako pusti Federika Kjezu u minhenski Bajern, a ni Čelsi. Cijena će krilnom fudbaleru tek rasti, naročito ako ponovi prošlogodišnje igre i one sa Evropskog prvenstva, gdje je bio jedna od udarnih igala Roberta Mancinija (Mancini).