Cesc Fabregas se u suzama oprostio od Stamford Bridgea

Cesc Fabregas odigrao je večeras posljednji meč za Chelsea.

Iskusni španski veznjak odlučio je napustiti londonski klub nakon četiri i po godine, a posljednju 198. utakmicu odigrao je protiv Nottingham Foresta u FA Kupu.

Nažalost, nije uspio da postigne gol u ovom meču. Imao je šansu iz penala, ali je protivnički golman odbranio njegov udarac.

Ipak, otišao je u velikom stilu. Kompletan Stamford Bridge je pozdravio španskog fudbalera koji je protekle četiri i po godine nosio dres njihovog voljenog kluba.

Suze su naravno bile neizbježne. Po izlasku iz igre Cesc je i zaplakao, a tada su ovacije postale još i jače. Također, Fabregas je za engleske timove odigrao 500 utakmica, jer je ranije nosio dres Arsenala.

Ukupno je za 198 utakmica u dresu Plavaca španski fudbaler postigao 22 gola

Prelazak u Monaco dogovoren još prije tri dana

Njegov novi tim do kraja sedmice postat će francuski Monaco, a Španac će sa Kneževima potpisati ugovor na dvije i po godine.

Fabregasu ugovor sa Chelseajem ističe narednog ljeta. Klub će pokušati barem nešto zaraditi na njegovom transferu, ali nije poznato koliko će Plavci inkasirati novca.

Ipak, Cesc će svakako imati razloga za zadovoljstvo jer će samo za potpis dobiti 10 miliona eura bonusa, a sigurno da će imati i jako dobru platu u novom klubu.

Monaco je u borbi za potpis sjajnog veznjaka pobijedio Milan i Arsenal, a Fabregas će Chelsea napustiti nakon četiri i po godine. Prije Chelseaja Fabregas je igrao tri godine u Barceloni gdje je došao 2011. godine nakon punih osam godina u redovima Arsenala.