Četiri ekipe u borbi za rukometni Kup BiH, Vogošća domaćin završnice

B
Predstojećeg vikenda očekuje nas završnica Kupa BiH čiji je domaćin RK Vogošća, a utakmice se igraju u dvorani "Amel Bečković".

Vogošća će odmjeriti snage u prvom polufinalnom susretu sa RK Sloboda, dok će u drugom igrati RK Hercegovina Nevesinje i RK Izviđač Central Osiguranje.

Ulaznice će se naći u prodaji od sutra na prodajnom mjestu u Vogošći, u Jošaničkoj ulici kod JU "KSC Vogošća", a za vrijeme takmičarskih dana ulaznice će se moći kupiti i u dvorani.

Vogošća poziva sportske zaljubljenike da dođu i podrže igrače na putu do novog trofeja i da zajedno zaokruže odličnu sezonu koja je iza njih.

 

Prvotimac kluba iz Vogošće Nikola Grujić najavio je Kup BiH i utakmicu protiv RK Sloboda Tuzla.

"Proteklog vikenda odigrali smo posljednju utakmicu za ovu sezonu, odnijevši pobjedu nad ekipom Goražda. Nadam se da će se baš tako u tom smjeru odvijati i utakmica koja je na rasporedu već sljedeći vikend kada igramo protiv ekipe Sloboda iz Tuzle. Smatram da moja ekipa i ja podjednako ulažemo trud i snagu, kako na gostujućem tako i na domaćem terenu, ali nas naš teren i naša publika dodatno motivišu i daju nam samopouzdanje za pobjedu. Ovim putem pozvao bih sve navijače i ljubitelje sporta da podrže RK Vogošća, a samim tim i svoj grad u što većem broju, i da zajedno zaokružimo fenomenalno odigranu sezonu", rekao je Grujić.

Prvi polufinalni susret, tačnije utakmica između RK Vogošća - RK Sloboda Tuzla igra se u subotu sa početkom od 15:00 sati, dok od 17:30 sati na parket izlaze RK Hercegovina – RK Izviđač.

Finale će se igrati u nedjelju s početkom od 17:00 uz prijenos na BHRT.