Četiri gola na Grbavici: Trijumf Željezničara protiv Tuzla Cityja

.
Željezničar je u pripremnom meču na Grbavici pobijedio Tuzla City rezultatom 3:1.

 

Odigrao je tim Amara Osima zaista dobru utakmicu i na kraju je bez puno muke dobio tuzlansku ekipu.

 

Otvoreno se igralo s obje strane od samog početka. Ipak, nije bilo onih istinskih prilika sve do 26. minute kada je Željezničar zabio pogodak.

 

Dobra akcija domaćih završila je golom. Hajdarević šutira, golman odbija kratko, a na pravom mjestu je Aleksandar Kosorić za prednost od 1:0.

Samo dvije minute kasnije novi gol u mrežu tuzlanskog tima. Bekrić ubacuje odlično sa desne strane, a Luka Juričić uz dosta sreće zabija za 2:0.

Nakon toga je uslijedio period mirne igre bez pravih šansi. Željezničar je kontrolisao igru, a tek u finišu Tuzla City stvara dobru šansu za pogodak.

 

Edin Rustemović odlično gađa iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora. Međutim, Erić to spremno čeka i brani njegov udarac.

 

Do kraja je Tuzla bila ta koja je kontrolisala igru. Željezničar se povukao, a u 89. minuti gosti stižu do gola. Dosuđen je penal, a Dženis Beganović pogađa za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Miletić u nadoknadi meča nakon odličnog ubacivanja Bekrića.

Pripremni meč:

 

Željezničar - Tuzla City 3:1

 

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Jovanović, Šehić, Sadiković, Hajdarević, Veselinović, Bekrić, Lendrić, Juričić.

 

FK Tuzla City: Fejzić, Đerić, Rugašević, Rustemović, Karjašević, Džafić, Maksimović, Nukić, Ramić, Kojić, Kostić.

Video pogledajte OVDJE.

Video pogledajte OVDJE.

Video pogledajte OVDJE.