Solari sigurno odlazi na kraju sezone, četiri kandidata za klupu Real Madrida

Jose Mourinho, Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino i Massimiliano Allegri najozbiljniji su kandidati za novog trenera Real Madrida naredne sezone.

Kraljevski klub je u samo sedam dana faktički izgubio čitavu sezonu i već sada je gotovo izvjesno da Santiago Solari naredne sezone neće biti trener Real Madrida.

Još uvijek aktuelni prvak Evrope prvo je prošle sedmice poražen od Barcelone u Kupu kralja rezultatom 3:0 nakon čega su ispali iz ovog takmičenja, a samo tri dana poslije doživjeli su novi poraz u El Clasicu, ovaj put u ligaškom meču, čime su izgubili gotovo sve šanse za titulu prvaka.

Šlag na tortu i kraj svih ambicija Real Madrida za ovu sezonu desio se u utorak kada su u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka poraženi od Ajaxa sa 4:1, a nakon tog poraza izvjesno je da Santiago Solari od sljedeće sezone neće biti trener ovog kluba.

Jedan od glavnih kandidata za novog trenera Real Madrida je Jose Mourinho koji je u decembru dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda, a predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez ima izuzetno visoko mišljenje i Portugalcu i više puta tokom ove sezone pokušavao ga je dovesti u Madrid. Ipak, Mourinho je jasan po pitanju preuzimanja novih klubova i njegova odluka je da na novu poziciju može doći samo početku sezone. 

Španski mediji jučer su objavili informaciju da bi se na klupu Real Madrida nakon kraja ove sezone mogao vratiti i Zinedine Zidane koji je u junu prošle godine odlučio napustiti ovu poziciju, a kada se podvuče crta, nije ni čudo što je Francuz, s kojim je Real osvojio tri uzastopne titule prvaka Evrope, odlučio napustiti Santiago Bernabeu. 

Pored dva bivša trenera, evropski mediji pišu da su još kandidata za klupu Real Madrida, a to su aktuelni trener Tottenhama Mauricio Pochettino i Juventusa Massimiliano Allegri. Pochettino se također dovodi u vezu s preuzimanjem Manchester Uniteda, ali je nakon fantastičnih rezultata Crvenih đavola pod vodstvom Ole Gunnar Solskjaer teško za očekivati da će doći na Old Trafford.

S druge strane, izvjesno je da će Allegri na kraju ove sezone napustiti Juventus nakon što je sa Starom damom osvojio četiri uzastopne duple krune, no u Ligi prvaka još uvijek nije napravio iskorak koji se očekuje i na kraju ove sezone gotovo sigurno će napustiti Torino.

Perez je navodno ranije imao želju angažovati Allegrija, ali je on zbog ugovora s Juventusom odbijao takve mogućnosti. 

Novi trener Real Madrida trebao bi biti poznat nakon kraja ove sezone, a sigurno je da nijedan od pomenuta četiri kandidata ne bi bio promašaj za Kraljevski klub.