Chelsea bez problema u Solunu, Hodžić debitovao za MOL Vidi

Chelsea je sa sjajnim partijama ove sezone nastavio i u Evropskoj ligi. Nakon pet pobjeda iz pet utakmica u Premier ligi, Chelsea je upisao još jednu u svojoj grupi L protiv PAOK-a rezultatom 1:0.

Meč u Solunu počeo je sjajno za Plavce, koji su već u 7. minuti poveli golom Williana. Iako je Sarri u ovoj utakmici poprilično kombinovao sastav, Chelsea je na terenu izgledao veoma dobro i mogao je mnogo ubjedljivije slaviti. 

Na kraju, ipak minimalna ali potpuno zaslužena pobjeda Chelseaja koji je jedan od prvih favorita za titulu u ovom takmičenju.

U istoj grupi, MOL Vidi je na svom terenu izgubio od BATE Borisova rezultatom 2:0 a strijelac prvog gola bio je Tuominen u 27. minuti. Kada se činilo da će bjeloruski prvak slaviti minimalnu pobjedu, Filipenko je u 85. minuti pogodio za konačnih 0:2.

Armin Hodžić je dočekao debi za MOL Vidi, a u igri je ušao u 64. minuti umjesto Fiole, dok je Anel Hadžić na terenu proveo svih 90 minuta.

U grupi K, Dynamo Kijev je na svom terenu remizirao sa Astanom odigravši 2:2. Za domaće su pogađali Tsygankov u 11. i Garmash u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, dok je su strijelci za Kazahstance bili povremeni bh. reprezentativac Marin Aničić u 21. minuti, te Murtazayev u petoj minuti nadoknade.

Rennes je na svom terenu savladao Jablonec sa 2:1 Domaći su poveli u 31. minuti spektakularnim golom Sarra, a Travnik je u 54. minuti pogodio za 1:1. Junak Rennesa bio je Hatem Ben Arfa, koji je u 90. minuti zabio iz penala za pobjedu.