Chelsea kreće po Juventusovog stopera, aktivirat će otkupnu klauzulu od 150 miliona eura

asd
Aktuelni evropski prvak Chelsea u svoje redove pokušat će dovesti nizozemskog odbrambenog fudbalera Juventusa, Matthijsa De Ligta.

Iako je zapravo tek počela nova fudbalska sezona u Chelseaju već razmišljaju o narednoj, tako da se u otočkim medijima špekuliše o imenima igrača koje će pokušati dovesti u narednom ljetnom prelaznom roku.

Otočki mediji danas donose informaciju da će popularni Plavci na ljeto u svoje redove pokušati dovesti Matthijsa De Ligta, koji je ugovorom za Juventus vezan do ljeta 2024. godine.

Međutim, u ugovoru je ugrađena klauzula prema kojoj De Ligt na ljeto 2022. godine može napustiti Staru damu ukoliko se pojavi ponuda od 150 miliona eura.

Na tu kartu navodno igra Chelsea, no ovaj posao zavisi od toga da li će Antonio Rudiger produžiti ugovor ili će prihvatiti neku od ponuda koje ima na svom stolu, a dolaze iz PSG-a, Reala i Bayerna.

Pored De Ligta na meti Chelseaja je još jedan odbrambeni fudbaler, koji se i u ovom prelaznom roku povezivao sa londonskim klubom.

Radi se o fudbaleru Seville, Julesu Koundeu, za kojeg su španskom klubu na kraju prelaznog roka nudili 50 miliona funti. Posao je propao jer je Sevilla tražila 25 miliona više.

Na kraju dodajmo da se Chelsea nakon pet odigranih kola nalazi na čelu tabele Premiershipa sa 13 osvojenih bodova, koliko imaju i Liverpool, te Manchester United.