Chelsea platio silne milione za napadača koji je u karijeri dao 21 gol

nicolas jackson
Chelsea je prošle sezone potrošio preko pola milijarde eura na igrače koji su odigrali najgoru sezonu u ovom stoljeću, a sada su nastavili da troše novac i za 37 miliona eura doveli napadača koji je u cijeloj dosadašnjoj karijeri postigao 21 pogodak.

 

 

Četvrtfinale Lige prvaka bilo je najbolje što je Chelsea napravio prošle sezone. U Engleskoj nisu vidjeli ni t od trofeja ni od jednog kupa, a prava katastofa desila se u ligi preko koje nisu izborili ni nastup u Konferencijskoj ligi.

Navijači su vrlo razočarani jer Plavci neće igrati u evropskim takmičenjima ove sezone i to sve nakon što su potrošili preko pola milijarde eura na silne igrače i promijenili tri trenera u toku prošle sezone.

Londonski tim krenuo je s rasprodajom ovog ljeta, pa su tako klub napustili Kovačić, Havertz, Mendy, Loftus-Cheek, Koulibaly...

Za 60 miliona eura iz RB Leipziga stigao je Christophore Nkunku, a sada je Chelsea doveo još jednog igrača i to iz Villarreala za velikih 37 miliona eura.

U pitanju je senegalski napadač Nicolas Jackson, koji je u cijeloj karijeri postigao 21 pogodak i pitanje je da li vrijedi novac koji je Chelsea uložio u njega.

Sigurno bi u velikoj mjeri jedan ovakav transfer prošao i ispod radara da ga je napravio neki drugi klub koji ima rezultate na svojoj strani, no transfer politika Chelseaja sada je posebno pod lupom i navijači su itekako skeptični.

Jackson je minule sezone skrenuo pažnju na sebe s 12 pogodaka i četiri asistencije na 26 nastupa u Primeri.

Dodao je i jedan pogodak u osam mečeva u Konferencijskoj ligi, te asistenciju na dva nastupa u Kupu Kralja.