Chelsea pobijedio Dedićev Salzburg i zvanično izborio nokaut fazu Lige prvaka

as

Nogometaši Chelseaja pobijedili su Salzburg rezultatom 1:2 u gostima u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka i tako su već prošli u nokaut fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Obje ekipe su vrlo otvoreno počele meč i bilo je opasnih situacija ispred jednog i drugog gola, a u 23. minuti smo vidjeli prvi pogodak i to jako lijep u režiji nogometaša Chelseaja Kovačića.

Nakon što mu se odbila jedna lopta u kaznenom prostoru Salzburga, Kovačić je "iz prve" odlično šutirao i pogodio nebranjeni dio mreže za vodstvo svog tima od 1:0. Nakon toga, Chelsea je imao tri velike šanse da postigne i drugi gol, ali Aubameyang nijednom nije bio precizan i upropastio je tri velike šanse za Plavce.

Na početku drugog poluvremena odmah je stigla kazna za goste iz Londona. Wober je ubacio s lijeve strane, a na pravom mjestu je bio Adamu koji pogađa za 1:1 i vraća Salzburg u igru.

Nakon toga, Chelsea je opet zaigrao bolje i imali su nekoliko šansi koje nisu pretvorili u gol, a do novog vodstva ipak stižu u 64. minuti kada je Havertz sjajno pogodio s distance i donio novo vodstvo Plavcima.

Odmah je Šeško na drugoj strani mogao poravnati na 2:2, no njegov udarac je odlično odbranio Kepa, a do kraja meča, iako smo vidjeli nekoliko opasnih situacija, nije bilo promjene rezultata i Chelsea je osvojio izuzetno važna tri boda.

Nakon ovog meča Chelsea je prvi na tabeli grupe E sa 10 osvojenih bodova, četiri više od Salzburga koji je drugi i ima šest bodova, dok je Milan treći i Rossoneri kao i Dinamo imaju po četiri boda. Upravo će ove dvije ekipe večeras igrati svoj meč 5. kola i to u Zagrebu.

Treba reći i to da je za Salzburg svih 90 minuta odigrao sjajni bh. reprezentativac Amar Dedić, a on je u 87. minuti imao dobru priliku, no udarac mu je golman Kepa odbranio.

U drugom meču programa Sevilla je na svom terenu dočekala Copenhagen i slavila rezultatom 3:0 te tako zadržala šanse da se plasira u nokaut fazu.

Rezultati i strijelci:

Salzburg - Chelsea 1:2 (Adamu 49' - Kovačić 23', Havertz 64')