Chelsea pronašao novog golmana

asd
Engleski golman Marcus Bettinelli biće novo pojačanje aktuelnog evropskog prvaka Chelseaja.

Prema pisanju otočkih medija Chelsea i Bettinelli su dogovorili saradnju i tokom ove sedmice transfer će biti ozvaničen.

Bettinelli u Chelsea stiže kao slobodan s obzirom da mu je istekao ugovor sa Fulhamom, a koliko će godišnje zarađivati u redovima Plavaca nije poznato.

Seniorsku karijeru ovaj golman počeo je u Fulhamu i to 2010. godine, a osim za pomenuti klub u dosadašnjoj karijeri branio je boje Dartforda, Accringtona i Middlesbrougha.

Osim Chelseaja za njegovim uslugama bilo je zainteresirano još nekoliko klubova, a najupornija je bila Aston Villa, no na kraju su ipak Plavci odnijeli pobjedu.

Upisao je Bettinelli i nastup u mladoj reprezentaciji Engleske, a u septembru 2018. dobio je poziv i od selektora A tima, no nije upisao nastup.

Prošlu sezonu odradio je na posudbi u Middlesbroughu, a u Championshipu je branio na 41 susretu. Primio je 45 pogodaka, a u 13 navrata je uspio mrežu sačuvati netaknutom.

Inače, Bettinellijevi su u Englesku doselili iz Italije, a njegov otac Vic je nekadašnji golman koji danas sa dosta uspjeha radi u Akademiji Fulhama.