Chelsea razbio Arsenal i po drugi put u šest godina osvojio Evropa ligu!

Fudbaleri Chelseaja večeras su razbili Arsenal sa 4:1 u Bakuu i osvojili Evropa ligu.

Bila je ovo vrlo zanimljiva utakmica koja je nešto više značila fudbalerima Arsenala jer su se samo preko nje mogli plasirati u Ligu prvaka. Ipak, na kraju su izgubili i naredne sezone ćemo ih opet gledati u ovom takmičenju.

S druge strane, trener Chelseaja Maurizio Sarri je večerašnjom pobjedom možda sebi i osigurao ostanak na klupi Plavaca.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo posebna uzbuđenja. U njegovom prvom dijelu dominirao je Arsenal, da bi kasnije Chelsea preuzeo inicjativu, ali golova nije bilo.

Ipak, fudbaleri oba tima su sve to nadoknadili u nastavku meča. Uzbuđenja su počela u 49. minuti kada je Olivier Giroud nastavio seriju golova u Evropa ligi i pogodio glavom za vodstvo svog tima.

U narednih 15 minuta Plavci su potpuno razbili velikog rivala jer su pogađali Pedro u 60. i Hazard s penala u 65. minuti za 3:0.

 

Arsenal se koliko toliko u meč vraća u 69. minuti kada je fantastično pogodio Alex Iwobi, ali samo tri minute kasnije Hazard postiže i drugi gol na meču i tada su stvari bile potpuno gotove.

Do kraja meča Chelsea je prijetio preko Williana i Azpilicuete, a Arsenal preko Lacazetta i Willocka, ali promjene rezultata nije bilo.Za Chelsea je ovo drugi trofej u Evropa ligi u posljednjih šest godina i ukupno treći u Evropi u posljednjih sedam. S druge strane, Arsenalu je još jednom izmakao trofej i naredne sezone će ponovo morati igrati Evropa ligu.

Evropa liga, finale:

Chelsea - Arsenal 4:1