Chelsea uzvraća udarac Realu

Eden Hazard se smatra nasljednikom Cristiana Ronalda u Real Madridu, ali šta o svemu misle u Chelseaju?

Hazard je imao dobar nastup s Belgijom u Rusiji gdje je osvojio brončanu medalju, a sada se mnogi pitaju gdje će se nakon odmora vratiti krilni nogometaš? Da li će put Londona ili možda ide prema Madridu...

Real želi da u paketu dovede Hazarda i Courtoisa, a samog Belgijanca spreman je platiti čak 170 miliona funti. Međutim, Chelsea unatoč velikoj cifri ne misli pustiti Hazarda.

Novi trener Plavaca Maurizio Sarri je rekao: "Hazard je jedan od najboljih evropskih igrača i nadam se da ću mu pomoći da napreduje, ali to će biti teško jer je on i sada na visokom nivou".

Eden je proveo šest godina u Chelseaju i mnogi vjeruju da je spreman za nove izazove i da ga poziv iz Madrida itekako mami, no Chelsea želi da mu novim ugovorom izbije iz glave razmišljanja o prvaku Evrope. Hazardu se nudi 300.000 funti sedmično, a hoće li ga to natjerati da ostane, vrijeme će pokazati.

Chelsea će nastojati da zadrži Hazarda i to neće biti lako, ali nema ništa protiv da Hazardov reprezentativni kolega i golman Thibaut Courtois ode u Real. Ipak, njemu je ostalo manje od godinu dana ugovora i u Chelseaju su svjesni da je vrijeme za rastanak.

Ipak, sve će biti jasnije kada se dvojac vrati s odmora u klub.