Chelsea žestoko kritikovan zbog saopćenja o ratu od 24 riječi bez spominjanja Rusije

.
Chelsea je jutros objavio kratku izjavu o ruskoj invaziji na Ukrajinu, koju su mnogi ljubitelji nogometa i sporta okaraktersiali kao patetičnom i sramotnom.

Nogometni zaljubljenici izrazili su svoju frustraciju zbog kratkog posta i formulacije saopćenja u kojem je u 24 riječi pisalo:

"Situacija u Ukrajini je užasna i poražavajuća. Chelsea FC je mislima uz sve koji su u Ukrajini. Svi u klubu mole se za mir", kratko je saopćeno iz londonskog velikana.

Uslijedile su lavine kritika na račun Plavaca, koji ni u jednom trenutku nisu spomenuli Rusiju, niti njihovog vlasnika Romana Abramoviča. Također, rat je opisan kao "situacija", što je navelo korisnike društvenih mreža da oštro kritikuju londonski klub, uz poruku da je možda bilo bolje da uopće nisu ništa rekli.

Podsjetimo, zbog prijetnji eventualnih sankcija, sinoć je Roman Abramovič nakon 19 godina napustio kormilo Plavaca i prepustio ga Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.

Ruskom milijarderu se zamjera to što nije zauzeo stav zbog ruske agresije na Ukrajinu te to što je navodno vrlo blizak predsjedniku Vladimiru Putinu.