Chelseajevih 60 miliona pada u vodu, za Neymara je ljuti rival ponudio mnogo više!

.
Brazilac pred odlaskom iz PSG-a

 

Brazilski ofanzivac Neymar je pred odlaskom iz PSG-a. U sukobu je sa sportskim direktorom Luisom Camposom i ovaj želi da ga se riješi.

Neymar je stigao u PSG 2017. godine iz Barcelona za 222 miliona eura što je još uvijek najskuplji transfer u historiji fudbala.

Napadač je prošlog ljeta produžio ugovor sa PSG-om i ne želi uskoro napustiti Pariz, prenose mediji iz Francuske. Njegov trenutni ugovor sa klubom traje do ljeta 2027. godine. 

Sličan slučaj dogodio se i na kraju prošle sezone, kada je Neymarov otac, koji je ujedno i njegov agent, rekao šeicima da će pristati na raskid ugovora, ali samo ako će im klub na ime odštete platiti oko 200 miliona eura.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da će Neymar otići u Chelsea za 60 miliona eura, no sada se u priču uključio još jedan engleski klub.

Prema riječima novinara Petea O'Rourkea, Manchester City je već kontaktirao igračeve agente, a iznos od 80-90 miliona eura "bio bi dovoljan" za sklapanje posla. 

No, za takav dogovor potreban je pravi "finansijski paket" i Manchester Cityju je teško da ga ispuni, iako je finansijska snaga kluba impresivna. Podsjetimo, Građani ponovo imaju problema s finansijskim fair-playjem. 

Francuski mediji jutros pišu da je Neymar neugodno iznenađen špekulacijama da su ga čelnici kluba već otpisali i da ga žele prodati na ljeto, te da je već sada donio jasnu odluku po tom pitanju.

Neymar je ljut što klub ima takav stav prema njemu jer ima još četiri godine ugovora i ne želi se tek tako odreći novca koji ima u PSG-u i koji će mu teško neki drugi evropski klub dati.

On je među najplaćenijim igračima svijeta i jasno je da se tog novca ne želi odreći tako lako. Međutim, nevjerovatno je da odbija opciju da PSG zaradi novac od njegove prodaje i želi čak da oni njemu plate ogromnu sumu kako bi otišao iz kluba što je zaista nečuveno.