Cijeli Santiago Bernabeu izviždao Balea, a njegova hladnokrvna reakcija izazvala bijes navijača

sa
Velšanin nije ostao dužan Real Madrid sinoć je na svom terenu pobijedio Getafe sa 2:0, a u centru pažnje našao se Gareth Bale kojeg su navijači karaljevskog kluba žestoko izviždali kada je ušao na teren.

Kraljevski klub je s pola snage uspio da dođe do pobjede protiv Getafea i s nova tri boda je sve bliže osvajanju titule prvaka Španije.

Real je do prednosti došao u 38. minuti golom Casemira, dok je konačnih 2:0 postavio Lucas Vazquez golom u 68. minuti. Nakon toga Carlo Ancelotti je napravio nekoliko izmjena kako bi odmorio pojedine igrače pred revanš protiv Chelseaja.

Ancelotti je u 74. minuti napravio dvostruku izmjenu, te je odlučio izvesti Karima Benzemu, a umjesto njega na teren je poslao Balea koji je imao standardnu "dobrodošlicu" na Santiago Bernabeu.

Naime, navijači Real Madrida su prvo ovacijama i aplauzima ispratili Benzemu s terena, a kada je Bale ušao čuli su se žestoki zvižduci i uvrede s tribina na račun Velšanina koji već nekoliko godina nije u dobrim odnosima s navijačima Reala.

Međutim, ono što je dodatno naljutilo pristalice kraljevskog kluba jeste reakcija Balea kada je čuo da mu skoro cijeli stadion zviždi.

Kada je čuo kako su ga navijači njegovog kluba dočekali Velšanin se nasmijao, a to je samo još više izazvalo bijes navijača na tribinama Santiago Bernabeua. Baleu su navijači nastavili zviždati svaki put kada je bio u dodiru s loptom.

Bale će na ljeto sigurno napustiti Real Madrid jer mu ističe ugovor. U klub je došao prije devet godina iz Tottenhama za 100 miliona eura, te je imao nekoliko odličnih sezona, ali prethodnih godina se više posvetio drugim stvarima u životu nego fudbalu što mu navijači najviše i zamjeraju.

U dosadašnjem dijelu sezone Bale je u dresu Real Madrida u svim takmičenjima odigrao samo sedam utakmica, te je uspio postići jedan pogodak. Na terenu je ukupno proveo skromnih 290 minuta.