Cijeli stadion grcao u emocijama, Marokanci padom na sedždu posvetili gol stradalima (FOTO i VIDEO)

sport
Nogometaši Maroka upisali su trijumf rezultatom 1:0 protiv Burkine Faso u prijateljskoj utakmici za kraj reprezentativne pauze, a tokom cijelog susreta bilo je vrlo emotivno zbog strašnog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju sa sjevera Afrike.

 

Marokanski nogometaši dali su zajedno krv za spas osoba pogođenih zemljotresom, a utakmica je odigrana u francuskom gradu Lensu.

Jedini gol na utakmici vidjeli smo u 36. minuti, a tada su uslijedile emotivne scene. Azzedine Ounahi je pogodio za radost Marokanaca na tribinama, a onda je zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije oduševio svoje sunarodnjake i poslao poruku u svijet.

 

Ounahi je sa svojim saigračima pao na sedždu i poželio da se Maroko što prije oporavi od zemljotresa koji je odnio živote 3.000 ljudi.

Cijela utakmica protekla je u čast žrtava genocida koji se dogodio 8. septembra u centralnom Maroku. Ova reprezentacija trebala je odigrati kvalifikacioni duel protiv Liberije, no meč je odgođen.

I sami marokanski nogometaši učestvovali su u darivanju krvi žrtvama zemljotresa u Regionalnom centru za transfuziju krvi u Agaridu, a selektor Walid Regragui rekao je da je ova inicijativa ključna u takvim situacijama te pozvao sve Marokance da daju krv u znak podrške žrtvama.

 

FOTO

VIDEO