Čimaev prekinuo intervju zbog pitanja o Kadirovu: On je predsjednik moje zemlje

.
Postoji kralj u Švedskoj, zar ne? Ako mi kralj kaže da dođem i večeram s njim, hoću. Poštovat ću kralja, rekao je Čimaev

Jedan od najboljih UFC-ovih boraca Kamzat Čimaev (Khamzat Chimaev) prekinuo je intervju  nakon pitanja o čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu.

 

 

 Ovdje u Štokholmu treniramo kao i obično. Bili smo u Dubaiju na trening kampu, ali sada smo se vratili. Zatim, mjesec dana prije meča, idemo u Abu Dabi - rekao je Čimaev.

Naredni protivnik

Njegov naredni protivnik bi trebao biti bivši prvak velter dizivije Kamaru Usman. Još uvijek postoje upitnici oko toga u kojoj bi se težinskoj kategoriji borba održala.

On priča o dva kilograma, ne želi se udebljati dva kilograma. Dana Vajt (White) govori o 82 kilograma. Vidjet ćemo. Druge borbe nema, samo on - naglasio je Čimaev.

Potom su došla pitanja o odnosu s čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom.

Poštujem ga

 Čekaj, čekaj, čekaj - rekao je Čimaev i odmahnuo rukom. Potom je nastavio:

 On je predsjednik moje zemlje. Postoji kralj u Švedskoj, zar ne? Ako mi kralj kaže da dođem i večeram s njim, hoću. Poštovat ću kralja. On je predsjednik moje zemlje i ja ga poštujem. Kada me pozove na večeru, večeram s njim. Ako odem u Sjedinjene Američke Države i pozove me tamošnji predsjednik, otići ću i jesti s njim.

Čimaeva su potom pitali kako gleda na optužbe protiv Kadirova zbog kršenja ljudskih prava, kao i o njegovoj povezanosti s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Ja sam sportista - rekao je Čimaev i odlučio prekinuti intervju.

Inače, Čimaev je rođen u Čečeniji, ali se sa 17 godina preselio u Švedsku.

 

Foto:Printscreen