City sprema najveću transfer "bombu" ljeta, nude 105 miliona eura za Barceloninu zvijezdu

.

Novi prvak Evrope Manchester City želi potpuni remont veznog reda, a s tim u vezi u planu je dovođenje sjajnog veznjaka Barcelone Frenkieja De Jonga.

Pep Guardiola je u City ovoga ljeta već doveo jednog veznjaka, a to je Mateo Kovačić. Međutim, hrvatski reprezentativac nije bio jedina želja, pošto na Etihadu žele dovesti još jednog veznjaka nakon što je otišao junak kluba iz prethodnih godina, Ilkay Gundogan.

City je neko vrijeme bio u utrci s Arsenalom za dovođenje Declana Ricea, ali su onda odustali, nakon čega je Rice dogovorio transfer među Topnike. Sada su se okrenuli drugom imenu i riječ je o Barceloninom Frenkieju De Jongu.

Guardiola je, prema navodima britanskih medija, spreman ponuditi Barceloni 90 miliona funti, odnosno oko 105 miliona eura. U Manchester Cityju se nadaju da bi to mogao biti iznos koji će zadovoljiti Barcelonu, koja se nalazi u stalnim finansijskim problemima zbog ograničenja za plate i finansijskog fair-playa.

 

Također, ovo bi bila šansa za Barcelonu da se budžet za plate oslobodi, pošto klub već u svom rosteru ima brojne veznjake uključujući i Gundogana, koji je upravo iz Cityja stigao u katalonskog giganta.

Zanimljivo, Guardiola je još 2019. godine pokušavao dovesti De Jonga u redove Cityja, ali nije uspio. Nakon toga, njihov gradski rival Manchester United učinio je sve kako bi ga doveo na Old Trafford, ali iz prijelaznog roka u prijelazni rok ovaj potencijalni posao bi se izjalovio. Transfer u Manchester City vjerovatno bi bio težak udarac za sve u Unitedu.