City u dramatičnom finišu pobijedio Sheffield, Ahmedhodžić i Haaland vodili veliku bitku

.
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Sheffield United u meču 3. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:1.

Očekivano, od prve minute Manchester City je bio taj koji je preuzeo kontrolu nad loptom i bio tim koji dominira na terenu, a u prvom poluvremenu, uz promašenih nekoliko izrazitih šansi, izdvajamo promašen penal Haalanda.

Norvežanin je golmana poslao u jednu, loptu u drugu stranu, ali nije bio precizan i stativa je zaustavila njegov pokušaj. Treba reći i to da je Haaland tokom čitave utakmice vodio veliku bitku s našim Anelom Ahmedhodžićem te da ga je naš igrač u nekoliko duela izuzetno dobro zaustavio.

I u drugom poluvremenu vidjeli smo isti pristup. City je svim silama napadao, tražio šansu da dođe do gola, a nakon nekoliko promašenih šansi, u 63. minuti Haaland je nadskočio odbranu domaćeg tima i glavom pogodio za 1:0.

Činilo se da će nakon toga City mirno privesti utakmicu kraju, no dramu u finišu vidjeli smo nakon što je Bogle u 85. minuti pogodio za 1:1 i svom timu donio izjednačenje.

Opet je uslijedila velika ofanziva Manchester Cityja, svi igrači su krenuli u napad, a do drugog gola dolaze u 88. minuti kada Rodri pogađa za novo vodstvo. Nakon toga, Sheffield je veliku šansu imao preko Ahmedhodžića odmah na drugoj strani, ali naš štoper, nakon što se ubacio u napad, nije uspio dobro zahvatiti loptu i poslati je u mrežu.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i Manchester City je došao do treće pobjede u isto toliko odigranih utakmica.

U drugom meču koji je odigran u terminu od 15 sati, Aston Villa je kao gost pobijedila Burnley rezultatom 3:1.

 

Foto:Screenshot/Twitter