Kasno sinoć je završen Messijev transfer: Član bogate porodice sve potvrdio, imamo novi dream tream

.
Argentinac napustio Barcelonu Lionelu Messiju nije trebalo dugo da pronađe novi klub.

Barcelona je prije nekoliko dana šokantno potvrdila da neće biti produžena saradnja sa za mnoge najboljim igračem u historiji. 

 

Nakon potvrde da je Messi slobodan krenuo je lov za sjajnog Argentinca, a najbrži je bio super bogati PSG. 

Khalifah bin Hamad Al Thani, član porodice koja je u vlasništvu francuskog kluba je kasno sinoć na Twitteru potvrdio da su pregovori uspješno završeni.

Al Thani koji je bliži rodđak Nassera Al Khalifija je kazao da će uskoro biti i zvanično predstavljanje, nagađa se da će se to desiti 10. augusta kada je zakupljen Aiffelov toranj.

Prve informacije iz Francucske govore da će Messi potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 40 miliona eura po sezoni.

Dolaskom La Pulge na Parku prinčeva je kreiran istinski fudbalski dream team jer su članovi ove ekipe od ranije Donnarumma, Sergio Ramos, Verrati, Neymar, Mbappe, Di Maria, Hakimi...

 

Kakvog zapravo igrača dobijaju pariški Sveci najbolje govore njegovi brutalni statistički podaci iz Barcelone.

Svoju ispostavit će se fantastičnu karijeru čarobnjak iz Rosarija započeo je u omladinskim pogonima Newell's Old Boysa u kojima se nije dugo zadržao. Skauti Barcelone su ga primjetili još kao mladića i bez mnogo razmišljanja doveli ga u svoje redove.

To će se kasnije ispostaviti kao najbolji mogući potez. U timu sa Camp Noua Messi je prošao sve omladinske selekcije, a prvom timu se priključio još davne 2004. godine kada je upisao i debi protiv Espanyola.

Od tada pa sve do prije nekoliko dana dres Barcelone je oblačio na tačno 778 zvaničnih utakmica na kojima je postigao nestvarna 672 pogotka. U Primeri je postigao njih 474, a u Ligi prvaka 120.

Sa Blaugranom je osvojio sve što se može osvojiti. Deset titula prvaka Španije, sedam španskih Kupova Kralja, isto toliko Superkupova, četiri Lige prvaka, tri Superkupa Evrope i tri Svjetska klupska prvenstva su samo od nekih, dok je na individualnom nivou osvojio šest Zlatnih lopti po čemu mu nema ravnog.

To nije kraj. Rekord po broju golova u jednoj sezoni za klub – 50 (2011/12), ali i asistencija – 21 (2019/20). Jedini igrač koji je postigao više od 40 pogodaka u jednoj sezoni deset godina zaredom. Jedini igrač koji je u dvije vezane sezone postigao više od 60 golova na svim frontovima. Zaista nestvarno...