Conor McGregor optužen za silovanje u Irskoj

Kontroverzni irski borac Conor McGregor na Twitteru je obavio prekid karijere, svi su ostali začuđeni, a onda je New York Times s velikom pričom ipak malo rasvijetlio njegovu odluku.

Naime, Amerikanci su prenijeli vijest o tome kako se najveća svjetska MMA zvijezda nalazi pod istragom zbog silovanju iz decembra prošle godine, o čemu su mediji već pisali.

Međutim, nikada nije bilo definitivno potvrđeno da je riječ o Conoru pa je ta priča vrlo brzo utihnula i o njoj se kasnije nije previše pričalo, sve do danas. 

Conor je, kako prenosi Times, u januaru bio uhapšen u Dublinu, nakon čega je brzo pušten te nikakva optužnica nije bila pokrenuta protiv njega, a sada se oglasio putem saopštenja svoje glasnogovornice Karen Kessler.

"To je priča koja kruži već neko vrijeme i nije nam jasno kako se sada pojavila u medijima. Pretpostavka kako Conorovo penzionisanje ima ikakve veze s tim je apsolutno kriva. Hoće li se Conor boriti u budućnosti, to će ovisiti o tome hoće li doći do stanje u kojem se borce cijeni prema njihovoj vrijednosti, njihovim vještina, uloženom trudi i predanosti sportu", stoji u saopštenju.

Inače, McGregor se već neko vrijeme s porodicom nalazi u Americi te se ne zna sa sigurnošću kad je posljednji put bio u Dublinu.

Izvor: