Conte žestoko izvrijeđao igrače Tottenhama u 10-minutnom izlaganju kakvo se ne pamti

c

Tottenham je danas vodio sa 3:1 protiv fenjeraša Southamptona, ali su ipak ostali bez pobjede u nadoknadi vremena što je i te kako razljutilo trenera Antonija Contea.

Italijanski stručnjak je u desetominutnom govoru nakon utakmice žestoko isprozivao igrače optuživši ih da im nedostaje vatre u očima i da je njihov kolektivni duh otišao unazad.

Istakao je da su igrači sami krivi što klub 15 godina nije osvojio trofej, a ne čelnici kluba i treneri koji su prije njega sjedili na klupi.

"Vidim sebične igrače, vidim igrače koji ne žele pomoći jedni drugima i ne igraju srcem. Prije današnje utakmice sam skrivao tu situaciju, želio sam pričati s igračima nasamo da ih pokušam podići, ali sada moram reći da ova ekipa nema volju i želju potrebnu za postizanje uspjeha. To je ono što moraju pokazivati u svakom trenutku. Svakom", rekao je Conte.
Potom se naljutio na pitanje novinara koji je konstatovao da je možda igračima problem što ne znaju hoće li Italijan ostati u klubu.

"Opet tražite alibi. Uvijek tražite alibi za igrače. U redu, nastavite im tražiti alibije. Samo to radite. Alibi za igrače. Izvinjenja, izvinjenja, izvinjenja. Štitite ih od svega i tako svaki put. Dajte više. Mi smo profesionalci. Klub nam plaća velike plate. Zarađuju novac, ja zarađujem novac za ovaj posao. Nisu plaćeni da traže alibije, da ne pokazuju želju i da nemaju odgovornost. Za mene je to neprihvatljivo jer se prvi put u karijeri nalazim u ovakvoj situaciji", dodao je.

Conte smatra da se sve ovo događa klubu jer su igrači Tottenhama navikli na to.

"Ne igraju za ništa bitno. Ne žele igrati pod pritiskom, ne žele igrati pod stresom, ovako im je lakše. To je Tottenhamova priča. Imaju 20 godina ovog vlasnika i nikad nisu ništa osvojili. Zašto? Je li kriv klub i svaki trener koji je radio u njemu? Vidio sam koje je trenere Tottenham imao na klupi, jasno da nisu. Dosad sam šutio, ali više neću. Ovo nije pošteno prema našim navijačima, ovo što smo danas odigrali je neprihvatljivo. Ti ljudi nas prate, kupuju karte da vide ekipu i onda dobiju ovo. Moramo o tome jako dobro razmisliti", poručio je Conte.