Costa uz dosta sreće pogodio za pobjedu Španije, VAR poništio pogodak Iranu

U drugom kolu grupe B na Svjetskom prvenstvu Španija je pobijedila Iran rezultatom 1:0.

U drugom kolu grupe B na Svjetskom prvenstvu Španija je pobijedila Iran rezultatom 1:0.

Iran je od početka do kraja susreta igrao tipični "bunker" sa svim igračima unutar 30 metara od svog gola, a iz prvih 45 minuta izdvojit ćemo jedino atraktivan pokušaj Silve makazicama koji je završio preko gola.

U drugom poluvremenu utakmica je bila mnogo zanimljivija. U 50. minuti Busquets je sa ivice kaznenog prostora gađao same rašlje, ali je Beiranvand fenomenalno odbranio njegov udarac.

U 53. minuti nastao je muk na dijelu tribina na kojem su smješteni navijači Furije. Nakon gužve u kaznenom prostoru Ansarifard je šutirao iz voleja, a lopta je prošla tik pored stative De Gee koji je samo pogledom ispratio loptu.

Taj promašaj je kažnjen samo minutu kasnije, a strijelac je uz dosta sreće bio Costa koji je postigao pogodak u stilu Pippa Inzaghija iz najboljih dana. Napadač Španije je lijepo primio loptu leđima okrenut ka golu i okrenuo se, Rezaeian je uklizao i izbio loptu, ali se ona odbila od Costinu nogu i završila u golu za 1:0.

Deset minuta kasnije zatresla se De Geina mreža. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Ezatolahi je postigao pogodak, ali je nakon jedne minute pauze VAR odlučio poništiti pogodak zbog ofsajda.

Deset minuta prije kraja meča Iranci su propustili ogromnu priliku za izjednačenje. Amiri je lijepo prošao po lijevoj strani, probacio loptu kroz noge Piqueu i centrirao, ali Taremi glavom iz peterca šutira preko gola.