Čovjek čiji je otac zagovarao 'Veliku Srbiju' ljut nakon Dinama: "Neki Zagreb ne mogu pronaći na karti"

Lebedev
"Naš se nogomet ne može uspoređivari s europskim. Naši klubovi nisu spremni za Europu"

 

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Dinamo je na gostovanju pobijedio ruski Krasnodar sa 3-2 ostvarivši sjajan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu 25. veljače. Bila je to "luda" utakmica u kojoj je hrvatski prvak vodio 1-0, 2-1 i 3-2, domaćin se dva puta vraćao, ali ne treći put.

Također valja istaknuti kako je ovo Modrima ovo bilo drugo gostovanje u Rusiji ove sezone nakon što su u skupini u Moskvi igrali 0-0 protiv CSKA. Dok su u navijači u Hrvatskoj bili oduševljeni pobjedom i predstavom Dinama, s druge strane razočaranje u Rusiji bilo je ogromno nakon poraza.

Jedan od onih koji je bio razočaran i ljutit je i tamošnji političar Igor Lebedev, zamjenik predsjednika Dume i čelnik ultranacionalističke stranke LDPR. Spomenuti je inače sin Vladimira Žirinovskog kojeg u Hrvatskoj pamte iz ratnih vremena kada je posjećivao hrvatska okupirana područja u pratnji episkopa Atanasija Jevtića i zagovarao stvaranje 'pravoslavne federacije od Knina do Vladivostoka'.

- Naš se nogomet ne može uspoređivari s europskim. Naši klubovi nisu spremni igrati međunarodna natjecanja. Pa neki Zagreb ne mogu pronaći niti na karti. Za ovaj poraz nema opravdanja. Nismo spremni za ovo, kada smo osvajali Kup UEFA-e, nije bilo ograničenja za strane igrače u ruskom nogometu. Ne želim reći da bi ograničenje trebalo otkazati, ali činjenica ostaje -  izjavio je Lebedev za Sport-Express.