Čovjek kojeg je Soldić nokautirao jutros postao prvak UFC-a, oba borca neprepoznatljiva nakon meča

ć

Prvi veliki UFC-ov event održan je protekle noći u Torontu (Kanada), gdje su glavnu borbu događaja UFC 297 imali Dricus Du Plessis i Sean Strickland.

Strickland je branio titulu prvaka srednje kategorije (do 84 kilograma), a Du Plessis ga je uspio savladati i preoteti mu pojas šampiona.

Vidjeli smo pravi rat ovog dvojca tokom pet rundi u oktagonu, Du Plessis je slavio podijeljenom odlukom sudija protiv popularnog Tarzana, a oba borca poslije meča izgledaju neprepoznatljivo zbog brojnih modrica na licima.
 

Zanimljivo je da je Du Plessis jedini borac koji je u poljskom KSW-u nanio poraz Robertu Soldića, borcu iz Viteza, a popularni Robocop je taj poraz i osvetio jer je u revanšu nokautirao Du Plessisa.
No, danas je Du Plessis prvak UFC-a, a Soldić prolazi jedne od težih trenutaka u karijeri jer je u posljednjem meču u ONE FC-u doživio poraz nokautom od Zebaztiana Kadestama te na novu borbu čeka još od maja prošle godine, dok se i u 2022. godini borio samo jednom.


Soldić je prije otprilike dvije godine izabrao ONE FC ispred odlaska u UFC zbog unosnije finansijke ponude, ali s obzirom da mu je tek 28 godina, nema sumnje da ćemo i Vitežanina jednog dana gledati u najjačoj svjetskoj MMA promociji.