Čovjek od 100 kg je prošlost: Lukaku se za kratko vrijeme pretvorio u mišićavu "zvijer"

,
Romelu Lukaku se ovog ljeta vratio u Intera gdje je stigao kao posuđen igrač Chelseaja.

 

Nakon što je sa 24 gola u 36 ligaških mečeva odveo Inter do titule prvaka Serije A 2021.godine uslijedio transfer od 100 miliona eura u Chelsea.

Bez obzira na obećavajući start na Stamford Brigdeu se nije uspio uklopiti, vrlo brzo je ispao iz planova trenera Thomaa Tuchela pa je psotigao svega osam golova u Premiershipu.

Ovog ljeta se ponovo vratio na Giuseppe Meazzu i odlučniji je nego ikad da opravda epitet jednog od najboljih svjetskih napadača današnjice te će predstavljati žestoku konkurenciju našem Edinu Džeki.

Kada se pojavio šokirao je Inter svojim izgledom jer je vagao preko 100 kilograma i iz kluba su mu odmah naredili da krene s mediteranskom dijetom kako bi došao do maksimalnih 101 kilogram.

Pogledajte ovdje

Nekoliko sedmica kasnije vidio se učinak i Lukaku izgleda zaiste nevjerovatno pred start nove sezone.

Na jednom od treninga je skinuo majicu te su do izražaja došli njegovi mišići i sasvim je jasno da više nema višak kilograma.

Tajne posebne dijete

Strogu dijetu u Interu je uveo Antonio Conte, isto je nastavio i Simone Inzaghi. Tako je igračima zabranjeno konzumiranje krompira, pržene hrane, mozzarelle i alkohola, dok je ohrabrivao rižu, losos i Bresaolu - na zraku sušenu slanu govedinu.

Tokom svog prvog angažmana u milanskom Interu Lukaku je za Sky govorio o dijetalnom programu:

"Otkako sam se pridružio Interu, promijenio sam način prehrane i mogu reći da se nikada nisam osjećao tako snažnim."

"Moja prehrana sastoji se od salata za ručak, puno pilećih prsa, Shirataki tjestenine."

"Ne mijenjam puno svoj način prehrane, kako bismo igrali moramo imati vrlo jaku tjelesnu građu, puno trčimo: otkako sam slijedio ovaj stil života, osjećam se bolje na terenu, osjećam se reaktivnijim i bržim.

"Uvijek sam bio eksplozivan igrač s mišićima, ali Italija me podigla na drugu razinu. Nikada se nisam osjećala tako snažno. Dostigao sam drugi nivo, fizički i mentalno.

"Konzumiram puno ugljikohidrata nakon utakmica. Najčešće pojedem dva pakiranja njoka, ovisi što je kuhar pripremio. Brzo ih preradim i puno mi pomažu."

Odlazak u Chelsea se ispostavio kao potpuni promašaj, a Lukaku je ubijeđen da će ponovo uspjeti da igra svoj najbolji fudbal u životu.