"Cristiano je u Realu bio zaljubljen u njega, a to znači dosta"

Karima Benzeme
Jose Mourinho otkriva

 

Trener Rome Jose Mourinho smatra da bi reprezentacija Francuske mogla stići daleko na Evropskom prvenstvu zbog prisustva Karima Benzeme u ekipi.

Sjajni napadač Real Madrida vratio se nakon šest godina u nacionalni tim, a Mourinho smatra da je Didier Deschamps napravio sjajan posao pozivom za Benzemu.

Jose ističe da je Karim definitivno jedan od najboljih napadača svijeta i da je Cristiano Ronaldo dok su igrali skupa u Real Madridu, bio 'zaljubljen' u njega.

"Najbolji kompliment koji se može dati Karimu Benzemi je da je Cristiano Ronaldo bio zaljubljen u njega u Real Madridu", rekao je Mourinho i nastavio je:

"Zaljubljenost u drugog napadača za Cristiana znači dosta. Karim je vjerovatno jedina 'devetka' koja nije sebična u svijetu fudbala. Njegova vizija igre je nevjerovatna, uživa igrajući sa dosta slobode. Nešto slično ima i Harry Kane"

"Harry zabija više golova i ima jači taj instikt ubice, ali Karim je kao igrač nestvaran i kada vidite da Greiezmann i Mbape igraju sa njima, smatram da će to biti nešto veliko. Karim će izvući najbolje iz Mbappea", rekao je Mourinho.

Francuzi su na Euru smješteni u grupu sa Njemačkom, Mađarskom i Portugalom.

Selekcija Didiera Deschampsa prvenstvo otvara narednog utorka duelom protiv Njemačke u Minhenu (15. juni).

Nakon Nijemaca slijedi im utakmica protiv Mađarske u Budimpešti (19. juni), te duel sa Portugalom (23. juni).