Cristiano Ronaldo ga nazvao štakorom, a Rooney mu je gospodski odgovorio

.
Cristiano Ronaldo je digao ogromnu prašinu u Manchester Unitedu nakon što je dao intervju Piersu Morganu u kojem je rekao dosta loših stvari o engleskom klubu, ali i svojim nekadašnjim saigračima među kojima je i Wayne Rooney koji je odlučio da odgovori Portugalcu.

 

Ronaldo je čekao strpljivo kraj prvog dijela sezone i pauzu pred početak Svjetskog prvenstva, a dok je završen meč u nedjelju između Fulhama i Manchester Uniteda emitovano je nekoliko dijelova intervjua koji su uzdrmali fudbalski svijet.

CR je izgovorio dosta negativnih stvari o Manchester Unitedu i treneru Eriku ten Hagu za kojeg je rekao da ga više uopšte ne poštuje, ali je jasno da se već pomirio s činjenicom da u januaru skoro sigurno napušta Old Trafford.

Međutim, ono što je još više iznenadilo javnost jeste da je Ronaldo isprozivao pojedine bivše saigrače iz Uniteda koji su ga kritikovali prethodnih mjeseci zbog svega što se dešava između njega u kluba.

Ronaldo nije baš dobro podnio te kritike i već je jasno poručio da bivši saigrači poput Rooneyja i Garyja Nevillea više nisu njegovi prijatelji, ali se nije zaustavio na tome.

On je posebno govorio o Rooneyju koji je nedavno izjavio da se CR mora pomiriti s činjenicom da je ušao u godine i da više nije na nivou kao nekada. Ronaldu je to itekako zasmetalo, te je čak ismijavao izgled bivšeg saigrača i poručio je da mu je krivo što on izgleda mnogo bolje od njega.

No, Ronaldo se nije zaustavio na tome jer je prikazan cijeli intervju, a tu se pojavio i novi dio o Rooneyju kojeg je čak Portugalac nazvao štakorom.

Morgan je pričao o Rooneyju i poručio je Ronaldu: "Pokušavam samo da shvatim kako će te Rooney mrziti još više nakon ovoga", a onda je CR nastavio.

"Ne samo on, zamisli da će me i svi ostali štakori kritikovati, ali dobra stvar je što ću ja još uvijek biti broj jedan".

 

Nakon svega oglasio se i Rooney koji se nalazi u Dubaiju i bio je sinoć na ceremoniji "Globe Soccer Awards", a kada je stao ispred novinara očekivano je jedno od pitanja bilo i kako komentariše sve ono što je Ronaldo rekao za njega. No, Rooney nije htio da se spušta na takav nivo i na kraju je gospodski odgovorio.

"Slušajte, Cristiano Ronaldo je fantastičan igrač i kako sam već rekao on i Messi su vjerovatno dvojica najboljih fudbalera svih vremena. Ponovo, ovo nije kritika, ali sam i ranije rekao da sve nas na kraju stignu godine. Ronaldo očito zna da se sada i s tim mora boriti", rekao je Rooney i dodao.