Cristiano Ronaldo i Lionel Messi otvaraju novo poglavlje velikog rivalstva. VIP ulaznica skuplja od 2 miliona dolara!

sa

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi otvaraju novo poglavlje u velikom rivalstvu.

U četvrtak će dvije nogometne legende igrati u egzibicijskoj utakmici dok se portugalski napadač priprema za svoj zvanični debi u Saudijskoj Arabiji otkako se priključio Al-Nassru.

Cristiano Ronaldo: Priprema se za debi

Nakon blistave karijere u Evropi u kojoj je osvojio četiri naslova evropske Lige prvaka sa španskim Real Madridom i dva naslova prvaka Italije sa Juventusom, Ronaldo (37) potpisao je za Al-Nassr.

Opisao je to kao “pravi trenutak” da podijeli svoje iskustvo u Aziji.

Saudijski klub vjerovatno je posljednja stanica u Ronaldovoj karijeri koja je počela 2002. u portugalskom Sportingu. Potom je, između ostalog, slavni napadač proveo dva “mandata” u Manchester Unitedu.

Ovaj drugi završio je neslavno, burnim raskidom saradnje sa engleskim klubom.

Ronaldo i Messi, koji su dominirali nogometnim raspravama o najvećem igraču svih vremena veći dio posljednjih deset godina, naći će se zajedno na terenu u četvrtak.

Prvi međusobni meč od decembra 2020.

Bit će to njihov prvi međusobni meč od decembra 2020. godine. Tada je Ronaldov Juventus pobijedio Messijevu Barcelonu sa 3:0.

Ronaldo će predvoditi “Riyadh ST XI”, ekipu sastavljenu od igrača Al-Hilala i Al-Nassra, protiv Messijevog Paris Saint Germaina.

To je čisto revijalni meč, prenosi Reuters. No, navijači su još uvijek uzbuđeni zbog mogućnosti da gledaju duel dvije zvijezde.

Dugo iščekivani obračun održat će se na stadionu Kralj Fahd u Rijadu. Navodno je stiglo više od dva miliona online zahtjeva za ulaznice.

Nadmetanje za VIP ulaznicu već je premašilo 10 miliona rijala (2,66 miliona dolara) na aukciji.

Francuski list L'Equipe objavio je da će PSG zaraditi nešto više od 10 miliona eura za ovo gostovanje.