Cristiano Ronaldo izabrao novi klub, plata 761 euro po sekundi

.
Cristiano Ronaldo je od prije nekoliko dana slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom te napustio Old Trafford bez centa odštete. Već se spominju potencijalne destinacija, a vrlo izvjesno da će slavni Portugalac karijeru nastaviti van granica Evrope.

 

Ronaldo će se na potpisivanje ugovora s novim klubom fokusirati nakon što okonča svoj nastup na Svjetskom prvenstvu sa reprezetnacijom Portugala gdje svakako ima velika očekivanja.

Ako se po jutru poznaje dan Mundijal u Kataru bi mogao biti posljednje veliko takmičenje za višestrukog osvajača Zlatne lopte jer ga prema svemu sudeći čeka nastavak karijere na egzotičnoj destinaciji.

Ugledna Marca piše da sve upućuje na to da će Ronaldo karijeru nastaviti u ekipi Al-Nassra, kluba koji ne igra ni blizu kvalitetna takmičenja kao što je 37-godišnjak do sada navikao.

Prema nekim informacijama Saudijci su Ronaldu spremni ponuditi platu od čak milijardu i 200 miliona eura za trogodišnji ugovor što se čini nevjerovatnim.

To bi značilo da bi Ronaldo dnevno zarađivao miliona eura, a po sekundi bi bio plaćen sa vrtoglavih 761 eura.

Novac za Arape nije nikakav problem i spremni su platiti koliko treba da dobiju što žele, najbolji primjer je i Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Iako će Katarani biti u minusu od 15-ak milijardi eura svejedno su svjeno ušli u organizaciju i domaćinstvo Mundijala.

Slično je i sa Saudijcima koji posljednjih godina značajno ulažu u sportsku infrastrukturu dok su podigli i fudbalski nivo što potvrđuje i pobjeda protiv Argentine na startu Svjetskog prvenstva.

Saudijski princ Faisal Bin Turki učinit će sve da Ronalda dovede u Al-Nassr gdje bi ga trenirao Rudi Garcija, poznato trenersko lice sa evropskih terena.

Najpopularniji fudbaler današnjice je u čuvenom intervju datom Piersu Morganu sam priznao da je od ranije postojala ponuda iz Saudijske Arabije od 500 miliona. Sada su se Saudijci vratili sa još više novca i vjeruju da će realizovati istinsku transfer bombu.