Cristiano Ronaldo je krivac što Džeko nije završio u Juventusu

.
Cristiano Ronaldo glavni je krivac što Edin Džeko ovog ljeta nije završio u dresu Juventusa.

Sjajni bh. napadač je napustio Romu nakon šest godina i karijeru je nastavio u aktuelnom prvaku Interu, gdje je stigao kao zamjena za Romelua Lukakua.

Međutim, lako se moglo desiti da ovog ljeta Edin završi u redovima najvećeg italijanskog kluba Juventusa. Krivac što nije potpisao za Bianconere je niko drugi do Cristiano Ronaldo.

Il Giornale tvrdi kako je trener Stare dame želio angažovati Džeku u ljetnom prelaznom roku. Međutim, od toga je odustao jer je smatrao da će Ronaldo ostati u njegovom timu.

Cristiano je šutio o odlasku sve do kraja prelaznog roka. Njegova odluka desila se iznenada i Juventusu je ostalo malo vremena da nađe zamjenu.

Džeko je naravno bio nedostupan jer je nekoliko dana ranije pojačao Inter u čijim redovima je već odigrao dvije utakmice.

Juventus je na kraju kao zamjenu za Ronalda doveo Moisea Keana iz Evertona. Pokušali su angažovati i argentinskog napadača Maura Icardija, ali je rukovodstvo Stare dame dosta slabo ispratilo Allegrijeve želje i trener Juventusa je itekako nezadovoljan prelaznim rokom.

Prije Keana Juventus je angažovao i reprezentativca Italije Manuela Locatellija.

Juve je u novoj sezoni u dvije utakmice osvojio samo jedan bod, a odigrali su susrete protiv Udinesea (2:2) i Empolija (0:1).