Cristiano Ronaldo sjeo u privatni avion: Napustio rodno mjesto i krenuo po ono na čemu mu svi zavide

.
Ide u UAE

 

Cristiano Ronaldo i sa skoro 40 godina na leđima izgleda nezaustavljivo. Iza njega je godina iz snova, a sada je na putu da preuzme ono na čemu mu najveći zavide.

Novu godinu Cristiano Ronaldo dočekao je u rodnoj Madeiri. Tamo je proveo kratak odmor zajedno sa svojim najmilijim.

Nevjerovatni Portugalac već je spreman i motivisan za nove izazove. Napustio je rodno mjesto i krenuo da pokupi stare zasluge.

Privatni avion i put u Dubai

Slavni Portugalac snimljen je u Madeiri kako se ukrcava u svoj privatni avion. Krajnje odredište je Dubai, gdje će CR7 preuzeti vrijednu nagradu.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je 2023. godinu završio kao najbolji strijelac. Postigao je 54 gola u kalendarskoj godini, kombinovano za Al-Nassr i reprezentaciju Portugala, a dva gola dao je i u Zenici. 

Na gala svečanosti koju organizuje Sportsko vijeće Dubaija, Cristiano Ronaldo će dobiti nagradu "Maradona". Ona se dodjeljuje najboljem strijelcu kalendarske godine.

Jasno je da mu na tome zavide i najveći. Iza sebe je ostavio golgetere poput Kyliana Mbappea, Erlinga Haalanda i Harryja Kanea.Već prepun motiva Cristiano Ronaldo je ušao u 2024. godinu. Osim što je cilj nova golgeterska godina, veliki cilj je i osvajanje Evropskog prvenstva u Njemačkoj s reprezentacijom Portugala.