Cristiano Ronaldo zaprijetio odlaskom iz reprezentacije!

,
Cristianu Ronaldu nije se svidjelo da sjedi na klupi u utakmici Portugala i Švicarske, zbog čega je bio odlučio da napusti reprezentaciju.

 

Pred kamerama je Ronaldo izgledao sasvim u redu, no iza kulisa mu se nimalo nije dopalo što ga je selektor Fernando Santos posjeo na klupu za važnu utakmicu protiv Švicarske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Bez Ronalda od prve minute, najveće zvijezde, Portugal je slavio sa visokih 6:1, a smatra se da Ronalda neće biti na terenu, barem ne od početka, ni u subotu protiv Maroka u borbi za polufinale.

I dok su svi slavili veliku pobjedu nad Švicarcima, sada već bivši napadač Manchester Uniteda otišao je odmah u svlačionicu.

Za egocentrika kakav je Ronaldo, odluka Santosa da ostane na klupi bila je veliko poniženje. Stoga je Ronaldo odlučio da iskali svoj bijes i da se dan kasnije ne pridruži rezervistima na treningu, odnosno samoinicijativno je otišao u teretanu, bez da mu je to odobrio selektor Santos.

Portugalski Record jutros donosi ekskluzivnu vijest o tome kako je u žaru razgovora sa selektorom, kada je saznao da neće biti među 11 protiv Švicarske, Ronaldo zaprijetio odlaskom iz reprezentacije.

Priča počinje utakmicom grupne faze između Portugala i Južne Koreje. U 65. minuti pri rezultatu 1:1 Fernando Santos se odlučio na potez. Pravi izmjenu i šalje Cristiana Ronalda na klupu, a sve završava kontroverznom reakcijom CR7 dok je još izlazio s terena: "Je*eno ti se žuri da me izavdiš", riječi su koje su prenijeli portugalski mediji.

Ljutnja je bila više nego očita, a na odgovor portugalskog selektora nije se dugo čekalo.

"Vidio sam slike Ronaldove reakcije i uopšte mi se nije svidjelo", rekao je Santos prije meča sa Švicarskom, te je već donio odluku da Ronalda ostavi na klupi za tako bitnu utakmicu sa Švicarcima.

Prema Recordu, portugalski napadač je tokom razgovora s trenerom zaprijetio odlaskom. Ne sviđa mu se uloga koju ima na ovom Svjetskom prvenstvu i dao mu je to do znanja. Međutim, ubrzo je Ronaldo ohladio i odustao od napuštanja nacionalnog tima.

Čini se da i sam postaje svjestan da se svijet ne vrti samo oko njega i da bi takav potez samo dodatno narušio njegov imidž na zalasku karijere, a to mu stvarno nije potrebno.

Ronaldo će vjerovatno biti rezerva i protiv Maroka, jer Fernando Santos nema namjeru da mu nakon svega daje šansu, a Portugalac će nastaviti da ispoljava bijesa gdje god stigne.

Ronaldo je imao otvoren sukob s Manchester Unitedom prije Svjetskog prvenstva, rekavši u intervjuu neke stvari koje nisu bile za javnost. Ubrzo je objavljeno da je s njim raskinut ugovor, a sada se smatra da će početkom 2023. godine potpisati 500 miliona eura vrijedan ugovor sa bogatim klubom Al Nassrom iz Saudijske Arabije.

S obzirom na veličanstvenu karijeru koju je imao, šteta je da ista bude završena na ovakav način. Još nije kasno da Ronaldo popravi neke stvari, a najprije odnos sa selektorom Santosom u reprezentaciji Portugala.