Crna Gora - BiH 13:14: Poluvrijeme u Podgorici, sjajna igra rukometaša BiH

c

Rukometaši Crne Gore i Bosne i Hercegovine danas od 18:00 sati u Podgorici igraju posljednji duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a tekstualni prijenos susreta možete pratiti uživo na portalu Klix.ba.

30' - Poluvrijeme u Podgorici, sjajna igra naših rukometaša i vodstvo 14:13!

30' - U posljednjim sekundama prvog poluvremena dolazimo do vodstva i to nakon što se Perić sjajno snašao nakon što je pokupio odbijenu loptu i zakucao je u gol.

29' - Radović dovodi Crnu Goru u vodstvo, ali Panić odmah uzvraća.

27' - Perić postiže svoj prvi gol s krila i ponovo je izjednačenje.

26' - Herceg postiže svoj četvrti gol za izjednačenje, ali brzo uzvraća Vujović.

24' - Ponovo Radović pravi seriju i sada Crnogorci vode. Izuzetno zanimljiva utakmica.

23' - Radović poravnava. Sada je 10:10.

22' - Herceg je trenutno nezaustavljiv. Ponovo postiže pogodak za vodstvo 10:9.

21' - Nova dva brza gola na obje strane. Strijelci su bili Simić i Herceg, a Lazović poravnava na 9:9.

20' - Nakon dugo vremena Crnogorci postižu pogodak, a strijelac je bio Radović. Ipak, već u narednom napadu Muhović ponovo dovodi BiH u vodstvo.

19' - Ne zaustavlja se naša serija. Panić postiže novi pogodak i prvi put imamo vodstvo 7:6.

17' - Nakon nekoliko minuta bez pogodaka, Panić postiže svoj treći pogodak, ovaj put iz sedmerca. Naša selekcija je napravila seriju 4-0 te se potpuno vratila u igru.

14' - Ponovo Ahmetašević brani, a Herceg postiže pogodak. Ahmetašević je zaključao bravu, već šesta odbrana. Na 50 posto je prosjek njegovih odbrana.

13' - Mehmedćehajić postiže pogodak s krila, a s druge strane Ahmetašević upisuje svoju četvrtu odbranu. Panić potom dodatno smanjuje prednost.

12' - Crnogorci kažanjavaju sve greške naše selekcije. Sada je Kaluđerović postigao svoj drugi pogodak za najveću prednost do sada od četiri razlike. Smajlagić je bio primoran da zove pauzu kako bi prekinuo niz Crnogoraca.

11' - Nova sjajna akcija Crnogoraca, a Vujović postiže svoj treći gol za 5:2.

10' - Simić sjajno brani sedmerac Hamidoviću. Njegova treća odbrana danas.

8' - Predragović smanjuje na 3:2, ali odmah Vujović vraća na 4:2.

6' - Vujović postiže novi pogodak, ovaj put iz sedmerca nakon prekršaja Terzića. Ahmetašević je trenutno na dvije odbrane.

4' - Nova kontra i novi gol Crnogoraca, ovaj put je strijelac Vujović. S druge strane, Panić postiže prvi gol za našu selekciju za 2:1.

3' - Nakon što u prve dvije minute nije bilo golova, Kaluđerović postiže prvi pogodak za vodstvo Crne Gore.

1' - Počela je utakmica u Podgorici!

17:55 - Pravdu na današnjem susretu dijelit će sudije iz Grčke Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethmann.

17:50 - Naš sjajni pivot Senjamin Burić nije u sastavu za večerašnji duel u Podgorici protiv Crne Gore. Senko je došao povrijeđen na okupljanje, a iako je njegov klub insistirao da ne nastupi zbog predostrožnosti, kako se povreda lakta ne bi pogoršala, Senjamin je odlučio da odigra barem jednu od dvije utakmice za svoju domovinu na vlastitu odgovornost, a odigrao je sjajno cijeli susret u Cazinu protiv Slovenije i bio najefikasniji u bh. timu. Odigrao je fenomenalno i herojski.

"Potez koji dokazuje koliko je privržen dresu nacionalnog tima. Senko respekt veliki za tebe", poručuju iz Rukometnog saveza BiH.

17:45 - BiH se trenutno na tabeli trećeplasiranih selekcija nalazi na trećem mjestu. Naime, bodovi protiv posljednjeplasiranih ekipa se brišu, a bilježe se samo bodovi protiv prve dvije selekcije na tabeli. BiH tako ima dva boda osvojena protiv Slovenije i nalazi se među četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje će se plasirati na Evropsko prvenstvo. Zbog toga postoji i računica da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo čak i uz večerašnji poraz u Podgorici. U tom slučaju ne ovisimo samo o sebi.

17:40 - Velikom pobjedom nad favoriziranom selekcijom Slovenije, prije tri dana u Cazinu, izabranici selektora Irfana Smajlagića došli su na korak da trećeg uzastopnog nastupa na Evropskim prvenstvima. Večerašnji susret u Podgorici odlučit će o drugom i trećem mjestu u sedmoj grupi. Na Evropsko prvenstvo će se plasirati dvije najbolje ekipe te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije s najvećim brojem osvojenih bodova iz osam kvalifikacionih grupa.

17:35 - Selektor BiH Irfan Smajlagić je u odnosu na meč protiv Slovenije napravio tri izmjene pa je umjesto Elmira Građana, Senjamina Burića i Mladena Boškovića u tim uvrstio Srđana Predragovića, Igora Mandića i Adina Faljića.

Na golu su Benjamin Burić i Admir Ahmetašević, a od igrača u polju tu su: Milan Vukšić, Mirko Herceg, Igor Mandić, Adi Mehmedčehajić, Marko Panić, Mirsad Terzić, Luka Perić, Nedim Hadžić, Dino Hamidović, Vlado Draganić, Marko Davidović, Srđan Predragović, Adin Faljić i Amir Muhović.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos posljednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između selekcija Crne Gore i Bosne i Hercegovina. Utakmica se igra u Podgorici s početkom u 18:00 sati.