Čudesna UFC noć: Tony Ferguson opet izgubio, Deiveson Figueiredo ušao u historiju

.
Charles Oliveira pobijedio je Tonyja Fergusona u sunaslovnoj borbi na eventu UFC 256 i to nakon jednoglasne odluke sudija, dok je borba za naslov u muha-kategoriji između Deivesona Figueireda i Brandona Morena završena remijem.

Fergusonu je ovo bio drugi uzastopni poraz nakon što je ranije poražen od Justina Gaethjea, čime je vjerovatno izgubio sve šanse da se, barem u narednom periodu, bori za pojas u lakoj kategoriji.

 

Oliveira je do pobjede došao jednoglasnom odlukom sudija, a treba reći da je sve vrijeme bio puno bolji protivnik i u potpunosti kontrolisao iznenađujuće slabog Fergusona.

U muha kategoriji, Deiveson Figueiredo je opet ušao u oktagon da brani titulu nakon borbe protiv Alexa Pereza 22. novembra, a kako je opet bio uspješan i uspio izvući remi protiv Brandona Morena, od silnih emocija počeo je plakati i postao prvi borac u historiji UFC-a koji je odbranio titulu dva puta unutar mjesec dana.

Kevin Holland u prvoj rundi nokautirao je Ronalda Souzu, dok je u ženskoj konkurenciji Mackenzie Dern pobijedila Virnu Jandirobu jednoglasnom odlukom sudija. Izdvajamo još i pobjedu Cirylja Gane protiv Dos Santosa tehničkim nokautom u drugoj rundi