Čudna odluka Francuza: Sinoć pobijedili Australiju, večeras igraju prijateljski meč

.
"Trikolori" su sinoć ostali bez Ernandeza koji se povrijedio, te se tako proširila lista povrijeđenih francuskih fudbalera, gdje su od ranije Benzema, Pogba, Kante, Kimpembe, Nkunku i Manjan

 

Fudbaleri Francuske visokom pobjedom protiv Australije nakon preokreta (4:1) otvorili su nastup na Mundijalu u Kataru i krenuli u borbu za odbranu titule svjetskog prvaka.

"Trikolori" su sinoć ostali bez Lukasa Ernandeza (Lucas Hernandez) koji se povrijedio, te se tako proširila lista povrijeđenih francuskih fudbalera, gdje su od ranije Karim Benzema, Pol Pogba (Paul), Ngolo Kante, Prešnel Kimpembe (Presnel), Kristofer Nkunku (Christopher) i Majk Manjan (Mike Maignan).

Međutim, danas je došla nevjerovatna vijest, da će Francuska nakon sinoćnje utakmice večeras ponovo na terenu. "Trikolori" će igrati protiv katarskog tima Al Gharafa. 

Naravno, za Francuze neće igrati oni fudbaleri koji su nastupili protiv Australije, ali vijest o prijateljskoj utakmici je svakako iznenađujuća s obzirom da je Didije Dešam (Didier Deschamps) selektor najviše povrijeđenih igrača.

 

 

FOTO: TWITTER