Čudne scene po dolasku Jamesa Hardena u novi tim - Kao da nije ni kročio u svlačionicu

Harden
Samo je Westbrook bio oduševljen

 

James Harden postao je novi član Los Angeles Clippersa. Iskusni bek je stigao u razmjeni s Philadelphia 76ersima, no već prvog dana u novom timu desila se poprilično čudna situacija u svlačionici. Hardena su svi hladnokrvno dočekali, osim Russella Westbrooka.

James Harden je poprilično kontroverzna ličnost. Njegove košarkaške vještine su neosporne, ali van parketa je čovjek kojeg osim provoda apsolutno ništa drugo ne zanima.

34-godišnjak je sada stigao u Los Angeles. Imat će mogućnost dobrog provoda, no činjenica da je stigao u ekipu nije previše usrećila njegove nove saigrače.

Dokaz je njegov prvi dolazak u svlačionicu. Harden je ušao, ali to igrače Clippersa nije previše dojmilo i svi su bili zauzeti pripremom za utakmicu.

Jedini koji mu se obradovao je njegov nekadašnji saigrač Russell Westbrook. Njih veže prijateljstvo još od radnih NBA dana u Oklahomi i ostali su dobri.

"Razgovarali smo uvijek kao prijatelji bez obzira na to što smo igrali za različite timove", riječi su Russella Westbrooka nakon dolaska Hardena u tim.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ostatak ekipe je gledao svoja posla. Očigledno je da ima onih koji nisu oduševljeni njegovim dolaskom i vidjet ćemo kako će se iskusni košarkaš uklopiti s ostalim zvijezdama.

Jamesu Hardenu su Clippersi peti NBA tim. Karijeru je počeo u Oklahomi, igrao je potom za Houston, Brookyln i Philadelphiju, gdje je prošle sezone prosječno ubacivao 21 poen uz 10.7 asistencija po meču.

U karijeri je na prosjeku od 24.7 poena i sedam asistencija po meču.