Čuveni fudbaler izbacio iz hotela golu djevojku jer mu je prigovorila što je muvao drugu

.
Počelo je suđenje jednom od najslavnijih fudbalera u historiji ove igre.

Bivša zvijezda Manchester United, Ryan Giggs(48) je optužen da je bivšu djevojku Kate Greville izbacio iz hotela od pet zvjezdica.

Giggs je optužen za nanošenje Kate ozbiljnih tjelesnih povreda i učestvovanje u kontrolirajućem i prisilnom ponašanju, iako je to sve negirao.

Također je neigrao da je napao 36-godišnju u svojoj kući vrijednoj 1,7 miliona funti u Worsleyju u novembru 2020. godine.

Suočava se i sa nizom optužbi za kontroliranje ili prisilno ponašanje između 31. augusta 2017. i 2. oktobra 2020.

Engleski sud je u sve uključuio prijetnje slanjem e-maila Kateinim prijateljima i poslodavcima o njezinom seksualnom ponašanju, kao i upućivanje neželjenih poziva kada je pokušala prekinuti vezu.

Bivši selektora Velsa također se navodno pojavio nenajavljen i nepozvan u njenojkući, na radnom mjestu i u teretani, te izbacio njene stvari iz svoje kuće kada ga je pitala o njegovim vezama s drugim ženama.

Giggs je opovrgnuo da je nanio Kate stvarne tjelesne povrede i da je sudjelovao u kontrolirajućem i prisilnom ponašanju.

Otvarajući slučaj za tužiteljstvo, Peter Wright je rekao da su Giggsa "idolizirali njegovi obožavatelji" i opisao njegove vještine na terenu kao "obilne i stvar ljepote".

Ali rekao je poroti da je iza zatvorenih vrata "mnogo ružnija i zlokobnija strana njegova karaktera".

"Privatni život mu je uključivao zlostavljanje, i fizičkog i psihičko, žena koju je tvrdio da voli", rekao je Wright.

Braneći Giggsa, advokat Chris Daw rekao je da su se on i Kate "ponašali kao djeca koja se svađaju" - ali da postoje "linije koje gospodin Giggs nikada ne bi prešao".

Rekao je da Giggs nikada nije "koristio nezakonito nasilje" i kritizirao optužbe kao "iskrivljavanje, pretjerivanje i laži".

Suđenje mu je trebalo početi u januaru, ali je slučaj odgođen zbog pandemije koronavirusom.

Giggs je na slobodi uz uvjetnu kauciju i ne smije kontaktirati Kate ili Emmu Greville, niti ići na bilo koju adresu na kojoj se one nalaze.

Foto: Sport sport