Da li će Ahmedhodžić igrati u baražu: Ako se prisjetimo njegove proslave gola, dileme nema

.
Da li će Ahmedhodžić igrati u baražu: Ako se prisjetimo njegove proslave gola, dileme nema Zanimljivo da je debitovao u baražu za Euro protiv Sjeverne Irske, a sada bi se trebao vratiti uoči novog baraža

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine može se plasirati na Evropsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj naredne godine i uprkos užasnim kvalifikacijama.

BiH će svoju šansu tražiti kroz baraž koji je izboren preko Lige nacija. Sutra će "Zmajevi" saznati svog rivala u polufinalu, a to mogu biti Finska ili Ukrajina.

Sa obje selekcije smo igrali u posljednje vrijeme. Polufinale baraža igra se 21. marta, a BiH će sigurno biti domaćin te utakmice, dok je finale na programu pet dana kasnije.

Osim što javnost iščekuje protivnika u polufinalu baraža, muči je pitanje o Anelu Ahmedhodžiću. Nije sigurno da li će se defanzivac Šefilda odazvati selektoru Savi Miloševiću.

Nadam se da sam napravio dogovor s Ahmedhodžićem, planiram otići do Engleske, nadam se da ćemo moći računati i na njega - rekao je Milošević nakon utakmica sa Luksemburgom (1:4) i Slovačkom (1:2).

Inače, Ahmedhodžić je ovo okupljanje propustio zbog povreda, dok ga nije bilo ni na prethodna dva.

Kod bivšeg selektora Mehe Kodre je zaradio i suspenziju jer se navodno nije javljao nikome, a onda je propustio i prvo okupljanje pod selektorskom palicom Save Miloševića. 

 

Foto: Screenshot

 

Mnogi navijači bh. reprezentacije preispituju Ahmedhodžićev patriotizam i sumnjaju u njegovu ljubav prema BiH.
Ako sudimo prema prethodnim utakmicama, njegovoj proslavi gola protiv Ukrajine - rivala koji bi nam mogao doći u baražu i ljubljenja grba, onda je jasno i dileme nema - Anel će biti tu. 

nače, Ahmedhodžić je do sada odigrao 21 utakmicu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i dao je jedan gol, ovaj protiv Ukrajine.

Zanimljivo da je debitovao za "Zmajeve" 8. oktobra 2020. u baražu protiv Sjeverne Irske. Tada nismo imali sreće, BiH je na Grbavici izgubila nakon penala. 

 

 

Foto: N/FSBiH