Da li će se oporaviti na vrijeme? Senad Lulić mora na dodatne preglede

senad
Senad Lulić je nedavno potvrdio svoj povratak u reprezentaciju BiH. Bile su to vijesti koje su obradovale bh. sportsku javnost s obzirom da se bliži baraž za Evropsko prvenstvo.

Međutim, iz Rima su prije nekoliko dana stigla zabrinjavajuće vijesti. Trener Lazija je istakao da Lulić "jedva hoda", a krilni fudbaler je propustio posljednja dva meča svoje ekipe.

Danas Tuttomercatoweb piše da 34-godišnji Lulić ni danas nije trenirao sa ekipom, a razlog je njegova povreda skočnog zgloba.

Isti izvor tvrdi da će Lulić morati proći niz novih pregleda tokom nekoliko sljedećih dana kako bi medicinski tim Lazija saznao više o težini njegove povrede.

Zbog toga Lulić trenutno pod upitnikom za naredne (još nema mogućeg datuma njegovog povratka), vrlo važne, utakmice Lazija u Seriji A.

Inače, Lulić nije nastupio za Lazio od pobjede nad SPAL-om, 2. februara. Od tada je propustio duele Lazija za Veronom i Parmom.

Ovo su sigurno zabrinjavajuće vijesti za selektora Dušana Bajevića. Ipak, nadajmo se da će Lulić biti potpuno spreman do 26. marta kada BiH igra prvi meč baraža - protiv Sjeverne Irske.

Senad Lulić je i ove sezone izuzetno važan član ekipe Lazija. Do sada je odigrao 27 utakmica za Lazio u svim takmičenjima, postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije.