Da li je zbog njih Ronaldo izbačen: Riječi Fergusona iz 2013. danas su snažno odjeknule

322323
Jedan od najvećih nogometnih stručnjaka koje je svijet ikada vidio Sir Alex Ferguson na najbolji način 2013. godine opisao je ono što se dogodilo danas na sastanku Cristiana Ronalda s rukovodstvom Manchester Uniteda.

Treneru Eriku ten Hagu je prekipjelo. Odlučio je izbaciti najveću zvijezdu Cristiana Ronalda iz tima zbog nediscipline i posljednjeg skandala kojeg je priredio na utakmici sinoć protiv Tottenhama.

Ronaldo je izašao sa stadiona prije kraja utakmice, iako je njegov tim vodio, a naknadno je otkriveno da se posvađao s trenerom i odbio ući u igru kada je sve bilo riješeno.

Stoga, trener Ten Hag ga je udaljio iz tima i on neće biti u konkurenciji za nastup protiv Chelseaja u subotu. Najvjerovatnije više neće odigrati niti jedan minut u dresu kluba u kojem je do ovog ljeta smatran legendom.

Ten Hag je konačno prelomio i donio hrabru odluku. Udaljiti iz tima igrača koji se smatra jednim od najvećih nogometaša svih vremena. Odluka vjerovatno nije bila lagana, ali je pokazala da nizozemski stručnjak ima potreban autoritet.

Odmah se na društvenim mrežama počela dijeliti čuvena izjava legende kluba Sir Alexa Fergusona iz 2013. godine i njegove knjige "Moja autobiografija". Tu je Ferguson pričao o tome kako reagovati ako neki igrač, bez obzira da li je zvijezda, umisli da je veći od kluba.

"One minute kada igrač Manchester Uniteda umisli da je veći od trenera, odmah mora otići iz kluba", naveo je u knjizi 2013. godine Ferguson, a odnosi se na odluku da pusti Davida Beckhama iz kluba.

Znajući koliko je Ferguson i dalje utjecajan u Unitedu i koliko njegova riječ vrijedi na Old Traffordu, nema sumnje da je pomogao Ten Hagu da se odvaži na ovako radikalan potez.