Da li ste vidjeli Džekin najdraži trening?

p
Inter je prije par noći nadigrao Plzen 4:0, a junak je bio sa dva pogotka reprezentativac naše zemlje Edin Džeko.

 

Džeko je bio nezaustavljiv, a nakon utakmice 'odradio' je najdraži trening u životu.

Naime, Dijamant je na facebooku postavio video kako trenrira sa svojom djecom Unom i Danijem.

“Još jedan trening odrađen“, napisao je Džeko.

Pogledajte VIDEO ovdje.

 

 

I pored velikih obaveza, Edin koristi svaki priliku da se budu u krugu porodice, što često objavljuje i na društvenim mrežama.

Džeko je zabio tri gola u grupnoj fazi, dvostruki strijelac je bio u pobjedi nad Viktorijom iz Plzena te je proglašen za igrača utakmice koja je Interu donijela zaradu od oko 20-ak miliona zbog prolaska dalje.

"Ja sam najbolji na terenu? Hvala Bogu da nije bilo Brozovića", poslije meča je kazao vidno raspoloženi Dijamant koji sada na svom kontu u svim takmičenjima ove sezone ima šest golova.

"Osim prvih 10-15 minuta, mislim da smo dobro igrali. Radim ono što moram za ekipu, to mi je dužnost. Nekad ti ide bolje, nekad manje dobro, ali ja se uvijek trudim da dam sve od sebe čak i sa 36 godina."

Međutim i pored toga što je bio briljantan neki italijanski mediji su odličili da kritikuju najboljeg bh. strijelca u historiji.

To je uradio poznati portal Tuttomercato u članku u kojem je naglašeno kako Džeko u dosadašnjem dijelu sezone(6 golova) ima lošiji učinak u odnosu na isti period prošle sezone(10 golova) te su ga čak i proglasili rezervistom.

"Džeko je lošiji nego prošle sezone. Do kraja oktobra prošle godine postigao je deset golova, dakle 50% više nego od ukupnog broja prošle sezone -17", pišu Italijani te nastavljaju:

"Bosanac vjerovatno ne može imati konstantan učinak od 40-50 utakmica po sezoni što je i razmuljivo jer će 2023. godine napuniti 37 godina."

"Džeki ugovor ističe u junu i teško da će mu biti obnovljen prije svega zbog visoke plate koju prima, ali kao rezervista čini se kao savršenim igračem za ekipu iz visine tabele."

U susretu protiv Viktorije poslije višemjesečna pauze na teren se vratio Romelu Lukaku, pa ostaje da se vidi da li će povratkom Belgijanca Džeko preseliti na klupu.