"Da sam znao nikad ne bih potpisao za Chelsea"

.
Chelsea je već dugi niz godina među najpoželjnijim klubovima za igrati, kako zbog odlične zarade, tako i zbog uspješnih sportskih rezultata. Ipak, jedan čovjek se pokajao što je stigao na Stamford Bridge.

 

Brazilski napadač koji je svojevremeno osvojio nagradu Golden Boy i bio velika zuvijezda svoje reprezetnacije otkrio je da da žali što je 2015. potpisao za Chelsea.

Nakon njegove eksplozije u Milanu Alexandre Pato se vratio u domovinu gdje je imao sjajnu godinu u Sao Paulu, činilo se kao prilika za ponovno pokretanje karijere. Njegovih 26 golova i 6 asistencija pomogli su mu da potpiše za Chelsea.

Plavi su dogovorili šestomjesečnu posudbu s Corinthiasom (klubom vlasnikom nogometaševih prava), ali Pato nikada nije imao priliku pokazati svoj kvalitet.

Odigrao je samo dvije utakmice u kojima je postigao gol. Igrač je priznao da vjeruje da šestomjesečna posudba uključuje automatsko produžeje ugovora:

"Mislio sam da će me Chelsea posuditi na šest mjeseci i onda potpisati na tri godine. Nisam shvatio da nakon posudbe mogu reći ne", rekao je za Pato za The Palyers Tribune.

Pato je usporedio svoju karijeru sa onom prije i poslije potpisa za Chelsea: "Znate li zašto sam igrao puno bolje u Sao Paulu? Dobro su se brinuli za mene."

Osim toga, brazilski napadač bio je razočaran nedostatkom prilika u londonskom timu: "Šteta jer sam trenirao jako dobro, a trener mi dao samo dvije šanse za igru.Nikad nisam shvatio zašto."

Njegovo malo učešće u igri i tretman kojg je imao na Stamford Bridegu natjerao je Pata da požali što je potpisao: "Da sam znao da će tako biti otišao bih negdje drugdje, a nikad u Chelsea."

Na kraju, Pato nikada nije uspio pokazati svoj potencijal i nakon kratkog boravka u Villarrealu imao je iskustvo u Kini, povratak u Sao Paulo i trenutno igra u MLS-u, u Orlando Cityju, s 33 godine.

Za Milan je zabio 63 gola na 150 utakmica uz 18 asistencija, te je bilo samo pitanje vremena kada će da osvoji Zlatnu loptu, ali su ga potom počele mučiti povrede, a bio je i dio nekih kontroverzi izvan terena. Na kraju se ovaj sjajni napadač samo pridružio dugoj listi čudesne djece koja nisu uspjela doživjeti očekivane visine.