Dalić nakon senzacionalne pobjede: Ne smijemo previše uživati, idemo se spremati za Argentinu

sa
Bila je sjajna večer, cijeli svijet je gledao Hrvatsku i divio se našoj kvaliteti

Hrvatska je sinoć senzacionalno pobijedila Brazilu i izborila polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. 

Jutro nakon velike pobjede Hrvatske, selektor Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije na kojoj je rekao da osjeća ponos do neba da je Hrvatska među četiri najbolje reprezentacije. 

 

Jesu li igrači umorni

- Sjajna večer i nešto prelijepo. Cijeli svijet je gledao Hrvatsku i divio se našoj kvaliteti. Moraš biti sretan i ponosan kada izbaciš Brazil koji je najveći favorit. Umoran sam, ali sretan. Treba uživati u ovom trenutku - rekao je Dalić.

 

Na pitanje jesu li igrači umorni rekao je da pobjeda poništi sve i zaboravi se sva muku i trud 120 minuta.

- Jučer se nije osjetilo da smo igrali 120 minuta protiv Japana. O umoru nemamo kada razmišljati, sad ćemo se početi pripremati za Argentinu. No, sada smo ni tamo ni ovamo. Da smo ranije ispali, preboljeli bi. Toliko smo se mučili i trudili da sada ne napravimo taj korak. Idemo se pripremiti za Argentinu. Odigrali smo sjajnu utakmicu i dobili Brazil na jedini mogući način. Ali, ne smijemo sada u tome uživati. Argentina će biti motivirana još od prošlog SP, ima vojsku navijača... Umor neću uopće spominjati - rekao je Dalić.

 

Presudila je disciplina naše ekipe

Pojasnio je i kako su izašli kao pobjednici protiv Brazila.

- Znali smo kvalitetu Brazila i ako ih ne uspijemo neutralizirati, bit će teško. I priprema je bila u tom smjeru. Da budemo disciplinirani, da radimo što smo se dogovorili. Odradili smo perfektnu utakmicu. Kad smo primili, nismo odustali. Napravili smo promjene i pojačali napad. Na kraju nam se to isplatilo. U prvom redu presudila je disciplina naše ekipe iako je Brazil sjajna ekipa - naveo je Dalić.