Dan nakon drame, zvijezda Borussije se pozdravila sa svima i otišla - nova destinacija je Madrid

.
Guerreiro seli u Španiju

 

Borussia Dortmund je u subotu tragično ostala bez titule, pošto nije uspjela da pobijedi Mainz kod kue u posljednjem kolu.

Borussiji je trebala samo pobjeda da bude novi prvak Njemačke i da prekine Bayernovu decenijsku dominaciju u Bundesligi.

Ipak, Milioneri su odigrali samo 2:2 sa Mainzom, uz promašen penal Sebastiena Hallera, a Bayern je golom Jamala Musiale u 89. minuti došao do velike pobjede nad Koelnom (1:2) i tako osvojio 11. uzastopnu titulu.

Dan nakon šokantnog gubitka titule, od kluba se oprostio Raphael Guerreiro. On je u nedjelju imao sastanak sa Edinom Terzićem, Hans-Joachimom Watzkeom i Sebastianom Kehlom.

Pozdravili su se, a Guerreiro će sada imati oproštajni ručak sa ostatkom tima i napušta Dortmund. Njegovi agenti već uveliko rade na novom klubu i novom izazovu, te je ponuđen Atletico Madridu.

Portugalac koji ima 29 godina u Borussiju je došao 2016. godine iz Lorienta, a za njemačkog velikana odigrao je 162 utakmice i postigao 30 golova.

Ove sezone igrao je bitnu ulogu te je imao 27 bundesligaških nastupa uz četiri gola i 12 asistencija, dok je u Ligi prvaka imao šest nastupa uz dva gola i jednu asistenciju. Njemu ugovor ističe krajem juna i tako kao slobodan igrač od 1. jula prelazi u drugi klub.

Rođen je u Francuskoj, ali nastupao je za reprezentaciju Portugala, a po vokaciji je ofanzivni bek koji često igra u veznom redu.

Osim Atletica, oko na igrača bacio je i Inter, ali vjeruje se da je igrač bliže potpisu za madridski tim. Kako god da odluči, igraće u Ligi prvaka i imaće priliku da se bori za trofeje.

Dva puta je osvajao s Borussijom Kup i jednom Superkup Njemačke, a jučer je bio tako blizu svom prvom naslovu njemačkog prvaka. S Portugalom ima osvojeno Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.