David Luiz odbio ponudu života, a nema ugovora za narednu sezonu

David Luiz odbio ponudu života, a nema ugovora za narednu sezonu

Brazilski defanzivac je na stolu imao ponudu iz Katara vrijednu 40 miliona eura z a tri sezone, ali je odlučio da je odbije, iako još ne zna gdje će igrati naredne sezone.

Iskusnom 31-godišnjaku ugovor sa Plavcima ističe na kraju sezone. Ipak, iako se ne zna šta će biti s njim i iako je došla ponuda koju bi rijetko ko odbio, on je rekao ne.

Međutim, obostrana želje za novim ugovorom na Stamford Bridgeu postoji. Luiz je postao simbol kluba u kojem je već šest godina, a novi ugovor do sada nije potpisan iz zanimljivog razloga.

Praksa Chelseaja je da igračima starijim od 30 godina daje jednogodišnje ugovore. To bi se sada moglo promijeniti jer Chelsea zbog zabrane transfera nikako ne smije da se odriče fudbalera koji su već u klubu.

Yahoo Sports piše i kako je Luiz imao ponudu i iz Brazola. Želio ga je Palmeiras, ali odbio je i tu ponudu jer vjeruje da je još premlad za povratak kući i da još dosta može napraviti u Evropi.

Rijetkost je da fudbaleri, posebno Brazilci, odbijaju unosne ponude, ali očigledno da izuzetaka ima. Pravi primjer je David Luiz.