Davor Jozić iz Ćezene: Juventus večeras nije favorit

.
Juve se malo konsolidirao ovog proljeća, uzeli su Dušana Vlahovića, koji dobro funkcionira s Moratom

 

Šef omladinskog pogona italijanske Ćezene Davor Jozić smatra da su u večerašnjem (21 sat), torinskom revanšu osmine finala Lige prvaka Juventus – Viljareal šanse 50:50. Prvi meč je završen 1:1.

Otvoren rezultat

- Iako Juve igra kod kuće, nema tu favorita - rekao je Jozić u razgovoru za “Dnevni avaz” i dodao:

- Rezultat je otvoren, na sve strane. Juventus je u posljednje vrijeme pobjeđivao, ali nije baš u nekoj top formi. Međutim, klub iz Torina ima dosta iskustva u Ligi prvaka, u ovakvim i sličnim utakmicama.

To iskustvo može biti i presudno...

- Da, ali moraš imati i snage i znanja da dođeš do kraja, ili cilja. Uglavnom, Juve se malo konsolidovao ovog proljeća, uzeli su Dušana Vlahovića, koji dobro funkcioniše sa Moratom. No, nedostaje im najbolji igrač – Federiko Kjeza, koji je jako brz. U ovim utakmicama bi im došao jako dobro.

Ko je bolji igrač, napadač - Vlahović ili Kjeza?

- To su različita dva napadača, Kjeza igra po boku, a Vlahović je centralni špic.

Uglavnom, Juventus je solidan, tako da ne očekujem neki spektakl. Bit će to jako, jako tvrda utakmica.

Liverpul ili Siti

Je li drugi večerašnji duel Lil – Čelzi odlučen već u prvoj utakmici u Londonu koja je završena 2:0?

- Ma da... Čelzi je već među osam najboljih ekipa Evrope.

Ko je Vaš favorit ove sezone u Ligi prvaka?

- Očekujem da će prvak Evrope biti Liverpul, Siti ili Čelzi. Od ta tri engleska kluba jedan će sigurno otići na krov Evrope.

Čelzi ima dosta problema van terena zbog Romana Abramoviča, ali naprimjer Liverpul je jako, jako dobar tim. Gledao sam ga nedavno ovdje protiv Intera.

Novi vlasnik

Jozić je pod ugovorom sa Ćezenom do 2023. godine

- Sada se ovdje promijenio vlasnik kluba, pa ćemo vidjeti šta će biti. Kad se promijeni vlasnik obično se sve čisti, mijenja - rekao je Konjičanin, koji je kao reprezentativac bivše Jugoslavije i as kluba s Koševa ostavio dubok trag u bh. i regionalnom fudbalu

Pad PSG-a

- Očekivao sam da će PSG izbaciti Real. Posebno nakon prve utakmice u Parizu (1:0). Međutim, neobjašnjivo je pao nakon prvog, izjednačujućeg gola u Madridu. Da li je u pitanju fizička sprema, ili nešto među njima nije uredu. Ili oboje, ne znam.

Nekako mi je bilo čudno da su dominirali 60 minuta, kao i u prvoj utakmici u Parizu, gdje su ih “razvalili”, a onda su totalno pali i prepustili sve Realu. Ali, to je fudbal – čudna igra. Također, teško je sklopiti i non-stop držati pod kontrolom ekipu koja je sastavljena od toliko zvijezda. Ko trči za njih? Njih trojica što prema naprijed – Nejmar, Mesi i Mbape, baš se i ne žrtvuju za ekipu, rekao je Jozić.