De Bruyne se 'osvetio' Courtoisu koji je imao seks s njegovom djevojkom

slika
Prošlo je tri dana od velike pobjede Manchester Cityja nad Realom. Slavlje 'Građana' za sve ljubitelje fudbala bilo je itekako iznenađujuće i mnogo se danas pažnje poklanja analiziranju slabih tačaka Reala, međutim neki su podsjetili i na jedan drugi detalj - osvetu.

Za sve je, naime, kriv odlučujući gol koji je s bijele tačke zabio Kevin de Bruyne svom sunarodnjaku i nekadašnjem neprijatelju Thibautu Courtoisu. Taj gol su mnogi okarakterisali kao najslađi u De Bruyneovoj karijeri i svojevrsnu osvetu zbog toga što je prije osam godina Courtois spavao sa njegovom tadašnjom djevojkom Caroline Lijnen.

Bilo je to vrijeme kada je De Bruyne igrao za Werder. U periodu dok je sa svojim timom bio na pripremama u Turskoj, Caroline si je dala oduška i otputovala na odmor u Madrid, gdje ju je potajno ugostio upravo Courtois s kojim je na kraju i provela noć.

Dugo o tome Caroline nije željela govoriti, navodno jer su joj branili De Bruyneovi roditelji, ali po njenoj verziji priče belgijski fudbaler je taj koji je sve počeo.

"Kevin mi je priznao da me prevario s bivšom najboljom prijateljicom. Dala sam mu izbor - ona ili ja. Bila sam mu spremna dati drugu šansu, ali naša veza više nije bila ista", počela je Caroline priču i potom detaljno objasnila šta se dogodilo:

"Otišla sam na odmor u Madrid, čak je i Kevin mislio da je to dobra ideja, ali dogodilo se nešto što se nije smjelo dogoditi. Courtois mi je ponudio što Kevin nije, mogla sam s njim pričati o svemu i čak mi je pripremio ukusan obrok. Kevin to nikad nije napravio. Pomislila sam: prevario je on mene, zašto ne bih i ja njega?" rekla je.

Iako su u međuvremenu De Bruyne i Courtois zakopali ratne sjekire, njihov susret na terenu neminovno je donio prisjećanje na staru priču koja bi mogla dobiti i svoj nastavak u Manchesteru. Nikad se ne zna...