De Notaris: Džeko je idealna zamjena za Ibrahimovića

Dzeko

Kapiten Rome i naše reprezentacije Edin Džeko, prema tvrdnjama eksperta za fudbalske transfere Ernesto de Notarisa, mogao bi ovoga ljeta napustiti Rim.

-  Džekina trenutna vrijednost na fudbalskom tržištu je 10 miliona eura, izjavio je De Notaris za "Ilsussidiario.net", te dodao: 

- Džeko bi mogao napustiti Romu, zaista bi mogao... Mislim da Roma neće prihvatiti Interovu ponudu, jer će Edinson Kavani doći kod njih. Džeko bi mogao nastaviti karijeru u Milanu, idealan je profil igrača koji nedostaje Milanu posebno kada se povrijedio Ibrahimović.

Navodno, naš as bi se mogao vratiti vratiti u Njemačku, u Bundesligu. 

- Džekina budućnost će u mnogome zavisiti od stava klupskih čelnika koji moraju odlučiti da li će ga pustiti da ode ili neće. Roma će ga zamijeniti sa Milikom, ako on ne postigne dogovor sa Napolijem, dodaje De Notaris.

Džeko je pod ugovorom sa Romom do 30. juna 2022. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 11 miliona eura. Maksimalnu cijenu od 32 miliona eura imao je u februaru 2012. godine dok je igrao za Mančester siti...